Responsive Menu
Add more content here...


EROU la 18 ani. O sălăjeancă a salvat viața unui bărbat într-o farmacie

by Mihai POP
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Plecată la farmacie să îi cumpere bunicii medicamente, o șimleuancă în vârstă de 18 ani a văzut cum un bărbat cade la podea. Având experienţa activităţilor Crucii Roşii în care s-a implicat încă de când se afla în clasa a VII-a, Larisa Drăgan i-a dat primul ajutor victimei, care nu mai  avea puls şi nu mai respira, reuşind să o resusciteze până la venirea ambulanţei


Larisa Drăgan este o adolescentă din oraşul Şimleu Silvaniei, care se pregăteşte să urmeze studii superioare la Cluj-Napoca, deoarece în vară a fost admisă la Facultatea de Litere a Universităţii “Babes-Bolyai”.

În cursul zilei de luni ea a plecat la o farmacie din Şimleu Silvaniei  pentru a-i cumpăra medicamente bunicii.

La un moment dat, un client din farmacie a căzut la podea şi şi-a pierdut cunoştinţa.

Fără să stea pe gânduri, Larisa a reacţionat imediat şi a reuşit să îl resusciteze pe bărbat, deşi acesta nu mai avea puls şi nu mai respira.

Pe tânără a ajutat-o mult faptul că a început să se implice în activităţile Crucii Roşii din oraşul de la poalele Măgurii încă de când se afla în clasa a VII-a. Tot de atunci, ea a tot participat la concursuri de prim-ajutor.

De data aceasta, în faţa ei nu s-a aflat un manechin şi acţiunea nu a fost o simulare. Totul a fost real, iar cunoştinţele căpătate de-a lungul anilor au salvat viaţa unui om!

“Eram la farmacie în acele momente, să cumpăr medicamente pentru bunica, şi chiar atunci mă pregăteam sa ies din farmacie, când am văzut ca a căzut un domn pe jos. Până am ajuns la el, niște oameni l-au întors pe o parte şi l-au stropit cu apă. M-am dus să verific pulsul şi respirația şi am văzut ca nu găsesc nicicum pulsul. L-am întors pe spate şi am început manevrele de resuscitare”, a spus Larisa.

Cum bărbatul intrase în stop cardio respirator, intervenţia rapidă şi corectă a Larisei a salvat o viaţă!

Intervenţia vitală a adolescentei a fost remarcată şi de Crucea Roşie Sălaj.

Astfel, pe pagina de Facebook a instituţiei, a fost postat un mesaj de felicitare, dar şi de mulţumire pentru tânăra colaboratoare.

“Pentru prima oară, munca noastră se vede şi în afara activităţilor! Larisa Drăgan, voluntară a Crucii Roşii Sălaj, a reuşit ieri, ca printr-un miracol, să salveze viaţa unui bărbat căruia i s-a făcut rău, efectuându-i manevrele de resuscitare ce se impuneau. Îţi mulţumim, Larisa pentru spiritul civic de care ai dat dovadă şi în timpul liber, nu numai în activităţile noastre”, a fost mesajul.

Lorena Filip – directorul Crucii Roşii Sălaj – a precizat că Larisa Drăgan este voluntar al Crucii Roşii la “Detaşamentul de dezastre” şi a fost instruită pentru a interveni în situaţii de criză.

În final, să spunem că victima a fost preluată din farmacie de un echipaj de intervenţie de la Ambulanţă.

La venirea acestuia, bărbatul era inconştient, dar cu semne vitale, fiind transportat la spital pentru îngrijiri.

You may also like

Leave a Comment