Responsive Menu
Add more content here...


Pericolul neștiut din roșiile țuguiate

by Mihai POP
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Conform unor ingineri agronomi, roșiile cu moț atât de cerute în piețele din țara noastră ascund un mare pericol asupra sănătății consumatorilor!


Datorită aspectului, dar și al gustului, roșiile cu moț sunt nelipsite de pe masa românilor, fără doar și poate. Se găsesc în orice piață, au un preț accesibil, însă foarte puțini oameni știu ce pericol se ascund în acestea.

Conform unor ingineri agronomi, roșiile cu moț, care în fiecare vară sunt preferatele românilor, ar fi periculoase pentru săntătate, întrucât ar fi tratate cu diferite substanțe chimice.

„Prekos este singurul hibrid care se vinde în România şi are uşor această caracteristică de mucron, dar nu pronunţată, ce este dată de o genă care transmite această caracteristică. Sunt puţine creaţii comerciale care au genetic această caracteristică. În rest, această caracteristică este declanşată de simulentii pentru fecundare, pentru polenizare. Acest soi sub masca căruia se ascund comercianţii, manifestă foarte puţin vizibil acest aşa numit moţ, care este prezent la foarte puţine fructe ce aparţin soiului Prekos”, a explicat inginerul Costel Vânătoru de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, pentru AgroIntel.ro.

De asemenea, și un alt specialist a tras un semnal de alarmă privind faptul că roșiile cu moț ar fi pline de chimicale, motiv pentru care românii ar trebui să fie foarte atenți la ceea ce cumpără și, în plus ar trebui să aleagă roșii românești.

Sursa: magnanews.ro

You may also like

Leave a Comment