Responsive Menu
Add more content here...


Cine sunt cele patru studente din Maramureş decedate în tragicul accident de la Jibou şi cum au ales ele un drum mai lung spre casă?

by Mihai POP
0 comment 21 views
A+A-
Reset

Cele patru tinere cu vârste cuprinse între 21 şi 22 de ani se întorceau de la Festivitatea de Absolvire a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi în loc să folosească ruta mai scurtă spre Baia Mare, prin Dej, acestea ar fi folosit ruta ocolitoare prin Jibou, din cauza craterelor uriaşe apărut în asfalt la Pasul Mesteacăn. Studentele erau colege în cadrul aceleaşi Universităţi, filiala Baia Mare


Ziua de 17 mai va rămâne una neagră pentru Sălaj, una în care patru fete tinere şi cu tot viitorul în faţă şi-au pierdut crunt viaţa, în timp ce a cincea, care se afla la volan, se află internată la spital, fiind conştientă şi putând să răspundă la întrebări, într-un crunt accident feroviar în Jibou.

Cele cinci fete implicate în accidentul de ieri, erau studente la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, filiala Baia Mare. În dimineaţa zilei de 17 mai, cele cinci tinere au participat la festivitatea Absolvenţilor Universităţii Tehnice, ce a avut loc în Cluj-Napoca.

După terminarea evenimentului, cele patru au fost dornice să se întoarcă acasă, în Maramureş, doar că din nefericire, patru dintre ele nu au mai ajuns la familiile lor…

Astfel, destinele Sarei Ştefana Pop, Mădălinei Parja, Mariei Şteţ şi Claudiei Barbos au fost curmate, după ce maşina condusă de colega lor, Sanda Ungur a fost spulberată de trenul Baia Mare – Jibou, în orăşelul sălăjean.

Cele cinci fete erau din Maramureş şi toate erau colege de facultate. Sara Pop era din comuna Sălsig, Claudia Barboş din Ciocotiş (comuna Cerneşti), în timp ce Mădălina Parja şi Maria Şteţ erau din satul Şugatag (comuna Ocna Şugatag).  Toate studiau Administrarea afacerilor – Economia Firmei. Pe lângă asta, Parja mai studia şi Agronomia la Universitatea din Oradea.

Şoferiţa Sanda Ungur este din Răzoare, un sat ce aparţine oraşului Târgu Lăpuş din judeţul Maramureş şi este singura care a scăpat cu viaţa în urma cumplitului accidente. După impact, ea a fost transportată la Spitalul Judeţean Zalău, însă cu puţin timp înainte de miezul nopţii, tânăra a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Potrivit Observator TV, Sanda Ungur a ales să se întoarcă în Baia Mare din Cluj, pe ruta Jibou, un drum mai lung decât ruta Cluj Napoca – Dej – Baia Mare, din cauza craterelor uriaşe apărute în ultima vreme la Pasul Mesteacăn.

 

Nu era pentru prima dată când şoferiţa folosea această rută ocolitoare, conform sursei menţionate mai sus, însă o clipă de neatenţie s-a transformat într-o adevărată tragedie.

Astfel, la o trecere la nivel cu calea ferată pe şoseaua ocolitoare a Jiboului, şoferiţa nu a respectat culorilor semaforului, nu s-a asigurat şi astfel, maşina condusă de această, în care se aflau şi celelalte patru colege ale sale a fost spulberată de trenul Baia Mare – Jibou. Conform IPJ Sălaj, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

De cele mai multe ori, zicala “graba strică treaba” este cât se poate de adevărată şi din păcate, în urma accidentului de ieri, această zicală a avut urmări mortale.

 

 

 

 

 


Alte articole pe acelaşi subiect:

Accident grav în Jibou. O maşină a fost izbită de trenul Baia Mare – Jibou

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI. Patru tinere de 20 și 21 de ani au decedat în accidentul feroviar de la Jibou!

GALERIE FOTO și VIDEO de la marea tragedie de la Jibou. Patru studente din Maramureș au decedat într-o clipă!


You may also like

Leave a Comment