Responsive Menu
Add more content here...


VEȘTI MINUNATE din Italia! Micuța Raluca a făcut transplantul și totul a fost o reușită!

by Călin ONICAŞ
0 comment 3,2K views
A+A-
Reset

Fetița de 8 anișori din Zalău diagnosticală cu leucemie poate spera acum la o viață normală! După ce s-a găsit şi un donator – tocmai în Germania, specialiștii Clinicii “Bambino Gesu” din Italia au realizat transplantul de măduvă osoasă și sălăjeanca noastră se simte foarte bine, iar în câteva zile poate părăsi spitalul din Italia!

Prin intermediul celor de la grupul de sprijin “Reuşim Împreună R.R.R.”, familia Szilagyi-Birta din Zalău a putut beneficia de sprijinul doamnei Cristina Dragoş, cea care a făcut posibilă plecarea fetiţei la spitalul din Roma.

Astfel, în luna noiembria a anului trecut, Raluca Szilagyi-Birta a ajuns la Clinica “Bambino Gesu” din Roma, acolo unde a urmat un tratament. Fetiţa a făcut trei ture de citostatice în ţară, dar două şi în Italia. Ultima a început-o în 19 ianuarie, iar în 9 februarie a ieşit din spital.

Între timp, specialiştii de la clinica din Peninsulă au căutat un donator, deoarece frățiorul ei nu era compatibil. Veştile bune au venit din Germania, acolo unde s-a găsit un donator.

Cum starea fetiţei a fost una bună, medicii au şi programat-o pentru transplant şi acesta a avut loc cu succes pe data de 13 martie!

Raluca se minte bine, iar în câteva zile va putea părăsi clinica. Nu şi Italia, deoarece în perioada următoare fetiţa va face mai multe controale.

„Transplantul a reușit. Donatorul a fost din Germania, compatibil 100%, iar Raluca se simte bine! Vom părăsi spitalul, dar încă nu ştim când om reveni în România, deoarece în primele trei luni vor avea loc controalele foarte dese. Mulțumim în primul rând lui Dumnezeu, apoi omului minunat Cristina Dragos, care a făcut posibilă venirea noastră la Roma, întregului personal de la Bambin Gesu profesor Franco Locatelli şi echipa minunata de medici și asistenți și – nu în ultimul rând, oamenilor frumoși care au fost şi sunteţi lângă noi! Dumnezeu să ne dea sănătate tuturor!”, a spus Anamaria Szilagyi-Birta, mama fetiţei.

You may also like

Leave a Comment