Responsive Menu
Add more content here...


Contrabandă URIAŞĂ cu ţigări în Sălaj. Instanţa a decis confiscarea a mii de pachete!

by Eduard FARCAS
0 comment 2.6K views
A+A-
Reset

Nu mai puţin de 11 inculpaţi au fost duşi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Zalău acuzaţi de infracţiuni la regimul vamal. În total au fost confiscate aproape 5.000 de pachete de ţigări ce se vindeau la poalele Meseşului şi aproximativ 20.000 de lei bani obţinuţi prin comercializarea ţigaretelor


Sălăjenii Tout Florin, Kis Zoltan, Andrei Stoica, Csakai Ferenc, Simion Lazăr, Ioan Varga, Adrian Vasile Costin, Nicoleta Benzar, Sorinel Varga, Joszef Markosan şi Ivan Zagor au fost judecaţi anul acesta de magistraţii Judecătoriei Zalău pentru infracţiuni la regimul vamal, respectiv pentru contrabandă cu ţigări.

Acştia au primit pedepse cuprinse între trei ani şi şase luni şi un an de închisoare cu suspendare, conform minutei sentinţei Judecătoriei Zalău.

Magistraţii au decis şi confiscarea a aproape 5.000 de pachete de ţigări şi a sumei de 20.000 de lei.

Astfel, de la Tout Florin au fost confiscate 909 pachete de ţigări din care 819 pachetemarca Jin Ling, 90 pachete marca Viceroy. De la Csakai Ferenc au fost ridicate  1.203 pachete de ţigări din care 702 marca Jin Ling, 500 pachete marca Viceroy şi 1 pachet marca LD Slims în timp ce de la Ioan Varga au fost confiscate  779 pachete de ţigări din care 684 marca Jin Ling, 55 pachete marca LD Violet şi 40 pachete marca Maxim Slims. De la Costin Adrian au fost luate 950 de pachete  marca Jin Ling iar de la Markosan Josef 433 pachete de ţigări şi 24 ţigarete din care 431 pachete marca Jin Ling, 1 pachet marca Golden Gate, 1 pachet marca Dubliss, 15 ţigarete marca Jin Ling şi 9 ţigarete marca Monte Carlo. Ivan Zagor a rămas fără 407 pachete din care 364 pachete marca Jin Ling şi 43 pachete marca Viceroy iar Sorinel Varga a rămas fără 59 de pachete din care 40 pachete marca Jin Ling şi19 pachete marca Viceroy.

Totodată, instanţa a dispus confiscarea de la inculpaţii Kis Zoltan şi Stoica Sergiu Andrei a sumei de 10.500 lei reprezentând contravaloarea pachetelor de ţigări supuse confiscării şi care nu au mai fost găsite, de la fiecare inculpat urmând a se confisca suma de 5.250 lei.

S-a mai confiscat suma de 1.744 lei ridicată de la inculpatul Tout Florin; – suma de 172 lei ridicată de la inculpatul Varga Ioan Vilmoş; – suma de 914 lei ridicată de la inculpatul Markocsan Josef; – suma de 396 lei ridicată de la inculpatul Zagor Ivan Gheorghiţă.

Totodată, Benzar Nicoleta avea maşina marca Ford Escort sub sechestru, însă judecătorii au decis ridicarea acestuia.  Şi Adrian Costin avea sechestru pe o Skoda Octavia.

Instanţa a mai decis că menţine sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău asupra sumei de 1.631 lei, ridicată de la inculpatul Tout Florin, consemnată la CEC Bank – Sucursala Zalău.

Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Cluj.

You may also like

Leave a Comment