Responsive Menu
Add more content here...


28 aprilie – Ziua Mondială pentru Securitate și Sănătate la Locul de Muncă

28 aprilie este „Ziua mondială a Securității și Sănătății la locul de Muncă”. Acest eveniment e organizat în fiecare an de Organizația Internațională a Muncii (OIM) încă din anul 1919 și aduce în prim-planul opiniei publice importanța deosebită a acțivității de prevenire a accidentelor si bolilor profesionale. Această campanie de conștientizare este menită să atragă atenția, la nivel internațional, asupra tendințelor din domeniul securității și sănătății în muncă și asupra amplorii accidentelor legate de muncă, a bolilor profesionale și a accidentelor mortale

by Mihai POP
0 comment 143 views
A+A-
Reset

În fiecare an, pe data de 28 aprilie este sărbătorită “Ziua Mondială pentru Securitate și Sănătate la Locul de Muncă” la inițiativa Organizației Internaționale a Muncii (O.I.M.), prilej prin care se atrage atenția asupra dreptului fundamental al oamenilor de a-și desfășura activitatea într-un cadru sigur și sănătos.

Astfel, pentru implementarea unor politici de bune practici și dezvoltarea unei culturi interne axate pe activități de prevenire, în intervalul 10-25.04.2024, Compartimentul Prevenirea Riscurilor Profesionale și Protecția Lucrătorilor, împreună cu Compartimentul Psihologie din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” Sălaj au derulat o campanie de conștientizare menită să aducă în prim-plan efectele stresului și măsuri de combatere și gestionare a acestuia.

Tema aleasă pentru acest an este „Dacă e predictibil, atunci e preventibil…” și pune accentul pe continuarea eforturilor depus de OIM pentru ca locurile de muncă să fie sigure și să țină pasul cu schimbările majore din toate domeniile de activitate.

Activitatea s-a derulat la sediul inspectoratului și la subunitățile subordonate, unde au fost organizate sesiuni de instruire în cadrul cărora au fost prezentate informații și au fost distribuite materiale informative privind managementul stresului personalului operativ.

 

You may also like

Leave a Comment