Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. Tupeul și nesimțirea-n trafic devin obișnuință la Zalău și pe drumurile din Sălaj?

Mai înaintea oricărui drept pe care îl revendică oamenii, ar trebui ca să-și învețe obligațiile!

by Tiberius NICODA
0 comment 1,5K views
A+A-
Reset

De câte ori, oare ,nu ați fost martori la tot felul de nereguli în traficul rutier, fie ca și conducători auto, fie ca simpli pietoni?   Iată că, zilnic, ne întâlnim cu tot felul de aspecte negative în traficul rutier zălăuan, sălajean și nu numai, valabil pentru toată țara.

Există din păcate, o serie de făpturi bipede cărora nu mersul pedestru, nicidecum motorizat ar fi indicat să nu le fie permis, ci doar acela-n patru labe, după comportamentul lor în trafic și în societate. Cerem, hulim, revendicăm, dorim schimbări, ne cerem drepturi cu înverșunare, uitând în mod voit și chiar  desăvârșit de obligații.

Inconștiența și nesimțirea-n traficul rutier  și nu numai, creează victime.

Aceia 6-7 ani de pe acasă, cât, cum și de pe unde și i-a adunat fiecare dintre noi, de se numesc – anii de bună sau de lipsă de bună creștere – , ei bine, aceia sunt pornirea acelora care mișună printre noi ăștia de ne pretindem că suntem o societate.

Nu de puține ori ne este dat ca să întâlnim și să ne strice ziua câte un nesimțit, zălud care fie ne șicanează-n trafic, fie ne face să fugim ca pietoni ca și la cursele de alergări, fie chiar se opresc ca să ne certe sau să ne amenințe cu bătaia de parcă ei ar fi regii şi reginele șoselelor, iar noi obișnuiții, doar niște biete târâtoare aflate la mila șmecherașilor din trafic.

Ei bine, există o limită pentru toate obrăzniciile, iar acei iresponsabili din trafic trebuie să învețe că dacă comit păcatul sunt obligați să  își asume și pedeapsa ! Mai bine zis, este ca și la aceia care amestecă și împrăștie rahatul și care mai devreme sau mai târziu sunt obligați să lingă și lingura cu care au făcut-o!

Exemplu actual,  concret de tupeu și nesimțire!

Și iată ca să fim tocmai pe firul nefiresc al temei noastre, nu mai departe de zilele trecute ne-a fost trimisă o filmare făcută cu camera de bord undeva în jurul orei 18.00 de către un șofer aflat în trafic în Zalău, pe sensul de mers dinspre autogară spre Value Center, în zona Multicom, pe Bulevardul Mihai Viteazul.

În speță, este vorba despre două mașini filmate trecând pe culoarea roșie a semaforului în zona unei treceri de pietoni pe care erau  persoane aflate în traversare.

Imaginile ne-au fost trimise, însoțite de comentariul vădit indignat al șoferului care a filmat faza pe care v-o redăm:

Șmecheri de Zalău, pentru care nu există legislatie, semafoare, indicatoare. Se vede că intenționat a trecut pe roșu”, spune şoferul.

Sigur, ca și de obicei si mai ales la noi românii, aceia dintre cârcotași vor spune că poliția nu-și face datoria, că nu opresc, nu se implică, că nu fac controale unde și la cine trebuie. Dar, oare, la câți inconștienți și nesimțiți rulează-n trafic, sărmana noastră țară, își poate permite ca lângă fiecare tembel inconștient să pună de pază câte un polițist, să-i tempereze?

Există ac pentru cojocul fiecăruia!

Și totuși, conform proverbului cu frica care păzește pepenii, legiuitorii au găsit metoda de a-i face vedete pe cei care încalcă legea prin și cu tocmai ajutorul celorlalți participanți la trafic.

Iată că, prin prisma noilor reglementări introduse în Codul Rutier, înregistrările video vor putea fi folosite de Poliție. Agentul va putea constata anumite contravenții cu ajutorul înregistrării audio-video sau video ale unui alt participant la trafic.
Ce trebuie că cuprindă înregistrarea audio-video?

Modificările codului rutier prevăd ca, înregistrarea audio-video să conțină:

  • extrasul cadrului din filmarea audio-video sau video care surprinde manevrele agresive percepute de participantul la trafic;
  • data și ora când au fost surprinse manevrele agresive; agresive;
  • locul ori elemente de natura să conducă la identificarea locului unde au fost surprinse manevrele;
  • vehiculul implicat și numărul de înmatriculare ori înregistrare al acestuia, după caz;
  • semnalizarea rutieră a sectorului de drum public pe care au fost surprinse manevrele agresive, relevantă pentru constatarea contravenției.

În plus, dacă anumite situații au fost surprinse cu ajutorul mijloacelor audio-video din dotarea agenților, nu va mai fi nevoie de semnătura unui martor în cuprinsul procesului-verbal.

Așadar, până la urmă, cu voia sau nevoia, acești șmecherași și zmei fără de flăcări în nas și fund, dar cu tupeu, vor fi puși cu botul pe labe, mai repede sau mai târziu cu ajutorul aceloara ce tocmai le sunt parteneri în trafic!

Astfel vă invităm să nu vă sfiiți și semnalați când astfel de mitocănii, și nu numai, vi se întâmplă și întâlniți în drumurile voastre!

You may also like

Leave a Comment