Responsive Menu
Add more content here...


Durere fără margini la Jibou. Unul dintre cei mai iubiţi dascăli s-a stins fulgerător din viaţă, la doar 50 de ani

Elena Cojan - învăţătoare la Şcoala Gimnazială "Lucian Blaga" Jibou - a murit în această după-amiază, după ce ieri dascălul fusese supraveghetor la proba de matematică de la Evaluarea Naţională

by Mihai POP
0 comment 9,1K views
A+A-
Reset

Colectivul Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” anunță cu profundă tristețe trecerea în Lumea umbrelor a doamnei învățătoare Elena Cojan.

Cadru didactic al școlii vreme de peste şapte ani, Elena Cojan a reprezentat pentru toţi cei care au cunoscut-o, un model, un liant, un adevărat DASCĂL şi un MARE OM, care şi-a pus amprenta irevocabil asupra personalității elevilor și asupra ethosului şcolii.

A educat mii de elevi, mulți dintre cei cărora le-a purtat mâna au ajuns, la rândul lor, dascăli respectați. Vineri, 28 iunie 2024, în sala profesorală s-a așternut o tăcere adâncă la aflarea veștii trecerii în neființă, mult prea devreme.

Apropiaţii spun că femeia nu suferea de probleme de sănătate mai grave.  Era sănătoasă, era voioasă, era tot timpul implicată în actul educaţional. Era o învăţătoare iubită şi apreciată de elevi şi de către colegi.

În luna aprilie a împlinit o frumoasă vârstă, 50 de ani de viaţă. Joi, 27 iunie, Elena Cojan a fost una dintre supraveghetorii de la proba de matematică de la Evaluarea Naţională.

Aseară, învăţătoarea a fost sunată de către directorul şcolii unde preda. Cei doi ar fi discutat despre examenul de vineri dimineaţă, proba de limba maternă. Mai apoi, femeia ar fi făcut un duş şi s-a pregătit pentru următoarea zi.

Undeva, undeva după ora 21.00, soţul ei – care se aflase prin gospodărie cu treburi – a găsit-o secerată la pământ lângă pat. Din câte se pare, ea ar fi suferit un infarct dublat apoi de un AVC. Cu greu femeia a putut fi transportată la secţia UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

La spital, medicii au încercat un miracol, care din păcate nu s-a putut face nimic. S-a pus problema unui transfer la o clinică din Cluj-Napoca, dar starea gravă nu a permis acest lucru. Din păcate, în cursul acestei după-amiezi, femeia în vârstă de 50 de ani s-a stins din viaţă.

Colegul cu care a participat joi la supraveghere spune că nimic nu arăta ceea ce avea să se întâmple. Spune că Elena era într-o stare bună, adică a discutat, a râs… Colegul, cel care era şi prieten bun de familie, a invitat-o după concurs la o cafea pentru a a mai discuta despre Evaluarea Naţională, dar ea ar fi spus că merge acasă că are treabă…

Cine a fost învățătoarea Elena Cojan?

Elena Cojan era originară din Jibou, a urmat Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, iar apoi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Oradea.

Tot la Oradea, ea a urmat un master în pshilogogie. A intrat în învăţământ acum vreo 20 de ani la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Aluniș, după care a mai predat la Școala Gimnazială ” Petre Hossu” Cheud şi la Liceul Tehnologic Nr. 1 Surduc. Începând din anul 2015, Elena Cojan era învăţătoare la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Jibou.

A murit exact așa cum a trăit: discret, în liniște, poate doar cu aplauzele copiilor și ale colegilor în urechi…

🖤Rămas bun, doamna învățătoare!🖤

Cu tristețe în suflet aducem un pios omagiu celei care a fost colega noastră, profesor pentru învățământul primar, Elena Cojan. Azi, 28.06.2024, în sala profesorală s-a așternut o tăcere adâncă la aflarea veștii trecerii în neființă, mult prea devreme, a colegei noastre. Elena Cojan a fost un dascăl apreciat de colegi și părinți, iubită de copii, un om de omenie, cu suflet cald și generos, mereu veselă și cu zâmbetul pe buze. A iubit meseria de dascăl punând suflet în tot ceea ce făcea, învățându-i pe copii nu doar lecții academice, ci și lecții de viață prețioase despre bunătate, compasiune și perseverență.  S-a consumat ca o lumânare pentru formarea atâtor generații de copii, lăsând în urmă o moștenire de înțelepciune și iubire, un gol imens în sufletele colegilor și al copiilor din familia Blaga. Fie ca sufletul ei să-și găsească liniștea eternă!”, transmite Colectivul Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga”.

You may also like

Leave a Comment