Responsive Menu
Add more content here...


Alegeri la nivel național pentru șefia USR, după demisia președintelui Cătălin Drulă

Procedura de vot online pentru alegerea noului președinte al USR a început luni dimineaţa şi se termină miercuri, la ora 12.00

by Tiberius NICODA
0 comment 228 views
A+A-
Reset

Președintele USR – Cătălin Drulă – a anunțat, luni, 10 iunie 2024, că demisionează din funcție. Aceasta, după după un scor „sub așteptări” obținut de USR la alegerile locale și alegerile europarlamentare 2024.

Liderul l-a nominalizat chiar pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, drept persoana care ar putea prelua conducerea formațiunii politice.

Luni, 23 iunie, a început votul intern în USR pentru alegerea unui nou președinte! Încă de la la ora 8:00, membrii USR votează online noul președinte USR. A început astfel procedura de vot online pentru alegerea noului președinte al USR, înlocuitorul lui Cătălin Drulă.

În primele două ore, 2.000 de membri și-au exprimat deja opțiunea. Procesul de vot, desfășurat online, se va încheia pe 26 iunie 2024, la ora 12:00.

Procesul de vot se desfășoară pe un sistem brevetat de partidul USR, dar contestat la fiecare Congres. După două zile de vot pe adrese de e-mail, va avea loc Congresul propriu-zis, unde delegații desemnați vor alege noua conducere și candidatul pentru alegerile prezidențiale din septembrie.

Înaintea începerii procesului de vot intern pentru alegerea noului președinte, doi dintre candidați și-au retras candidaturile: Vasile Dincă din filiala USR Florești (Cluj) și Luiza Oancea din USR Diaspora.

Astfel, lista finală a candidaților pentru președinție, în ordinea în care apar pe buletinul de vot, arată așa: Filip Vasile-Gabriel, Hossu Radu-Mihai, Lasconi Elena-Valerica şi Seidler Cristian-Gabriel.

Potrivit unor surse interne, favorita în această cursă pentru șefia la cârma USR ar fi Elena Lasconi, cea care se pare că va candida și la alegerile prezidențiale şi care la alegerile locale din 9 iunie a fost realeasă în funcţia de primar al municipiului Câmpulung.

După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

Votul va avea loc pe parcursul zilelor de 24 și 25 iunie, cu posibilitatea unui tur 2 în 27 – 28 iunie.

You may also like

Leave a Comment