Responsive Menu
Add more content here...


AS Unirea Ciocmani-Băbeni a câştigat Seria EST!

Reprezentanta comunei Băbeni este câştigătoarea acestei Serii şi formaţia care are dreptul să se înscrie în Liga a IV-a în sezonul următor. Rămâne să vedem în următoarele săptămânii dacă gruparea condusă de Marius Teglaş şi Ovidiu Toma va avea puterea financiară să facă acest pas

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 682 views
A+A-
Reset

S-a tras cortina peste campionatul din Seria Est. A fost un sezon frumos, spectaculos şi cu multe răsturnări de situaţia. AS Unirea Ciocmani-Băbeni a început excelent sezonul, după care Olimpia Rus a preluat şefia Seriei pe care a predat-o în urmă cu câteva etape echipei din Ciocmani. Atât a aşteptat AS Unirea pentru că nu s-a mai dat jos din fotoliul de lider. Gruparea condusă de Ovidiu Toma şi Marius Teglaş a câştigat, în premieră, Seria Est şi a obţinut astfel dreptul de a promova în Liga a IV-a. Rămâne de văzut dacă va şi avea puterea financiară pentru a participa în acest campionat.

Olimpia Rus este marea perdantă a campionatului. Adalbert Pintea şi compania au avut campionatul în mână, dar l-au scăpat printre degete din cauza rezultatelor înregistrate în ultimele etape. Olimpia rămâne cu un gust amar după acest sezon, însă, medaliile de argint cucerite sunt confirmarea că gruparea din Rus rămâne o echipă puternică şi în următorul sezon, aşa cum o ştim deja de câţiva ani. Olimpia a fost mereu acolo printre echipele fruntaşe şi abia aşteaptă să pună din nou mâna pe locul 1.

Surpriza campionatului a fost Benfyka Ileanda. Revenită în sezonul trecut în competiţiile oficiale, gruparea condusă de Adrian Pop a încheiat pe locul 7 sezonul trecut, iar performanţa a fost îmbunătăţită în acest sezon. Benfyka s-a luptat până în ultima etapă pentru un loc pe podium, câştigând bătălia cu CS Unirea Hida. Ştefan Mehesz şi compania câştigă medaliile de bronz şi se anunţă o nucă tare şi pentru sezonul următor dacă nucleul va rămâne acelaşi.

CS Unirea Hida termină sezonul pe locul 4, un sezon sub aşteptări provocat de problemele de lot. CS Unirea a pierdut mai mulţi jucători importanţi pe parcursul campionatului şi chiar s-a aflat în imposibilitatea de a alina un prim 11 la două partide din acest sezon… Drept urmare, rezultatele înregistrate nu au fost cele dorite, însă, având în vedere circumstanţele, am putea spune că locul 4 este o clasare bună. Totodată, ca şi o alinare, gruparea din Hida a dat golgheterul campionatului, Andrei Petruş fiind cel mai bun marcator al Seriei, cu 39 de goluri marcate.

Agronova Dragu şi Unirea Sălăţig încheie campionatul cu o victorie prin care îşi consolidează poziţiile din clasament, cele două încheind sezonul pe locurile 5, respectiv 6.

Revelaţia acestui retur a fost ACS Tihău. După un tur modest, gruparea din Tihău a făcut un retur excelent în care a obţinut victori impresionante, ultima chiar în runda finală, pe terenul celor de la Olimpia Rus. Ce-i drept, gazdele erau cu moralul la pământ după ratarea campionatului, dar asta nu scuză cu nimic prestaţia din teren. Victoria Tihăului este de apreciat, iar Vasile Vereş şi compania se anunţă o echipă puternică şi în sezonul următor.

La fel ca în sezonul trecut, Năprădeana Năpradea a fost campioana egalurilor, însă, încheie în partea de joc a campionatului, prestaţiile din deplasare fiind cele care au tras în jos echipa. Pe teren propriu, Năprădeana a făcut câteva victime, însă, în deplasare cu greu au scos puncte. Probleme în deplasare a avut şi Someşul Gâlgău, însă, cu punctele strânse pe teren propriu, Someşul încheie pe locul 9.

În continuare, clasamentul a fost „rupt” dacă putem folosi acest termen, Cetatea Almaşu, Largiana Românaşi sau Recolta Agrij fiind echipele care, din păcate, nu au avut parte de un sezon prea bun. Însă, toate sunt echipe de tradiţie în judeţ şi sezonul următor este o nouă şansă pentru toate trei de a demonstra că pot mai mult de atât.

Însă, până una alta, campionatul din Seria Est s-a terminat, jucătorii au intrat în vacanţă până pe la mijlocul lunii iulie, când, de obicei începe faza judeţeană a Cupei României.

Rezultatele din ultima etapă:

AS Unirea Ciocmani-Băbeni – CS Unirea Hida 5 – 0

Unirea Sălăţig – Benfyka Ileanda 2 – 1

Cetatea Almaşu – Largiana Românaşi 7 – 2

Someşul Gâlgău – Recolta Agrij 7 – 1

Olimpia Rus – ACS Tihău 1 – 3

Agronova Dragu – Năprădeana Năpradea 9 – 2

 

CLASAMENT FINAL Seria Est 

  1. Unirea Ciocmani-Băbeni 22 20 0 2 83 – 18 60
  2. Olimpia Rus 22 16 2 4 88 – 28 50
  3. Benfyka Ileanda 22 13 3 6 57 – 28 42
  4. CS Unirea Hida 22 13 1 8 80 – 43 40
  5. Agronova Dragu 22 12 1 9 78 – 53 37
  6. Unirea Sălăţig 22 12 1 9 59 – 61 37
  7. ACS Tihău 22 9 3 10 51 – 51 30
  8. Năprădeana Năpradea 22 7 5 10 41 – 55 26
  9. Someşul Gâlgău 22 8 1 13 50 – 65 25
10. Cetatea Almaşu 22 5 0 17 31 – 79 15
11. Largiana Românaşi 22 4 1 17 24 – 84 13
12. Recolta Agrij 22 3 2 17 30 – 107 11

 

 

Amănunte în ziarul Sportul Sălăjean de miercuri, 5 iunie.

You may also like

Leave a Comment