Responsive Menu
Add more content here...


S-a demarat la Stârciu construirea unui Centru Comunitar Integrat

Centrul finanţat prin fonduri europene va asigura pentru cetățenii comunei asistent medical permanent, medic de familie și medic internist

by Tiberius NICODA
0 comment 520 views
A+A-
Reset

În comuna Horoatu Crasnei s-au demarat lucrările pentru construirea unui Centru Comunitar Integrat care va asigura permanența asistenței medicale pentru locuitorii comunei și nu numai.

Ideea înființării centrului ce se construieşte în satul Stârciu este aceea de a asigura astfel un serviciu de medicină prespitalicească, care să deservească în bune condiții pe cetățenii comunei.

Primarul comunei Horoatu Crasnei spune că această investiție finanţaţă din fonduri europene este foarte importantă şi benefică pentru comunitate.

Termenul de finalizare a proiectului este data de 1 mai 2025. Dar, suntem siguri că lucrările la acest Centru Comunitar Integrat vor fi terminate chiar şi mai repede, ştiind modul în care şi-a făcut treaba administraţia de la Horoatu Crasnei de-a lungul anilor.

“Dragi locuitori ai comunei Horoatu Crasnei!
Astăzi am început lucrările pentru fundație la Centrul Comunitar Integrat! Un proiect important și benefic pentru locuitorii comunei noastre. Aici se construiește o clădire nouă, cu o valoare de 150 mii euro, echivalentul a 7,5 miliarde lei, unde va fi un asistent medical permanent, medic de familie și medic internist. Centrul are asigurată finanțare din fonduri europene prin PNRR, iar pe lângă clădire are o finanțare suplimentară pentru dotări, în valoare de 60 mii euro. Tot ce este necesar pentru medicina prespitalicească, inclusiv laborator de analize medicale și mașină electrică, pentru deplasare la domiciliul bolnavilor. Personalul din centru va fi în subordinea primăriei, iar salariile se vor asigura din bugetul Ministerului Sănătății”, a informat primarul Mirișan Marian.

Iată că edilii comunei de la Horoatu Crasnei se preocupă de modernizarea și asigurarea unor condiții medicale viabile și necesare locuitorilor comunei și zonei acesteia.

Mai multe pe acest subiect, în ziarul Ştirile din Sălaj.

You may also like

Leave a Comment