Responsive Menu
Add more content here...


Copiii de la Ansamblul “CIZEREANA” Cizer, vedetele Festivalului de Folclor “Armonii de Primăvară” de la Vișeu de Sus

by Tiberius NICODA
0 comment 634 views
A+A-
Reset
Zi de mare sărbătoare a fost la Vișeu de Sus duminică, 26 mai, când sute de păstrători de frumos și autentic au fost  împreună în cadrul celei de-a XLVI ediții a Festivalului de Folclor “Armonii de Primăvară”.
S-a făptuit parada portului, iar mai apoia fost o  bucurie la  fiecare cântec și joc din spectacolul prezentat pe scena Casei de Cultură de la Vișeu de Sus!
Au fost prezentate peste 350 de costume populare purtate cu mândrie de membrii ansamblurilor folclorice participante la festivale, printre care: „Dor Românesc Tineret” din Bistriţa-Năsăud, “Cizereana” din Sălaj, „Voievozii” din comuna Bogdan Vodă, „Săliştenii” din Săliştea de Sus, „Tileguţa” din Petrova, „Balada” din Moisei, Doina Maramureşului şi ansamblurile oraşului organizator „Zestrea Vişeuană” şi „Vişeul”.
Iată că, pruncii noștri sălăjeni de la Ansamblul de copii “CIZEREANA” din Cizer au reprezentat Sălajul cu cinste și onoare la acest eveniment și au obținut binemeritate aprecieri și ovații.
Altminteri, coordonatorul – instructor coregraf de joc popular, Gabriel Boticaș, a spus  într-o postare  a sa despre această participare și despre Jucăușii Atelierelor de Joc Popular din Zalău.
ARMONII DE PRIMĂVARĂ” la Vișeu de Sus în Maramureș și prima participare la un festival național de folclor pentru noua generație de jucăuși din Ansamblul de copii “CIZEREANA”, din Cizer – județul Sălaj, ansamblu care se bucură de sprijinul autorităților locale din Primăria Comunei Cizer.
Am dus cu noi jocul si portul popular din Sălaj. Mulțumim Anuța Pop și Centrul Cultural-Social Viseu de Sus pentru invitație și primire. Felicitări tuturor copiilor!”, a punctat Gabriel Marius Boticaş.
Și noi suntem încântați să avem astfel de păstrători și de continuatori de tradiții populare pe meleaguri sălăjene și-i felicităm pentru tot ceea ce fac și împlinesc!

You may also like

Leave a Comment