Responsive Menu
Add more content here...


Spitalul de Boli Cronice Crasna intră în reabilitare – Investiţia se ridică la peste 5 milioane de lei, bani europeni

Pentru administraţia locală de la Crasna, sănătatea și educația sunt prioritare se află pe lista de preocupări

by Tiberius NICODA
0 comment 149 views
A+A-
Reset

Administrația publică locală de la Crasna depune toate eforturile posibile pentru asigurarea unor condiții de viață optime pentru locuitorii comunei. Echipa condusă de Kovacs István, secondat de către viceprimarul Vincze Alexandru, se dovedește a fi cu spirit de inițiativă, pricepută și capabilă, în stare să răspundă la provocările actuale, pentru a crea o societate puternică și calificată pentru nevoile prezente.

În cei aproape 4 ani din mandatul actual, echipa condusă de Kovacs István s-a axat în a sprijini procesul de păstrare a tradiției și modernizare a localității, astfel încât acestea să se realizeze concomitent iar acești factori să  poată contribui împreună la consolidarea și întărirea comunității.

La Crasna, administrația locală acordă o atenție deosebită  sănătății  şi educaţiei

Anul 2024 pentru destinele comunei Crasna a început promiţător pentru comunitate, inaugurându-se o nouă substaţie aparținând Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj. La fel, în domeniul sănătății, în localitatea Marin vor începe în curând lucrările la un centru comunitar integrat. De asemenea, Spitalul din Crasna va fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene.

Administraţia locală nu a uitat nici ramura educației, a cărei importanță este și ea prioritară pentru edili.

Prin investiții importante s-a reușit construirea unei grădiniţe cu program prelungit, care după arhitectura sa și modernismul cu care a fost concepută poate fi un etalon, ca fiind cea mai modernă din mediul rural de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Mai amintim aici, nu în ultimul rând, că la Crasna funcţionează, probabil, cea mai modernă grădiniţă cu program prelungit din mediul rural din Sălaj.

Recent s-au terminat  şi lucrările de extindere a locului de joacă din incinta grădiniţei. Aici a fost o investiţie de la bugetul local, în valoare de aproximativ 275.000 de lei, iar locul de joacă s-a mărit de opt ori faţă de cum era iniţial. Mai mult, administraţia locală are în vedere amenajarea a încă două locuri de joacă.

În total, sunt 11 grupe de copii la grădiniţa din Crasna, iar autorităţile locale au comandat jucării noi pentru copiii de la toate grădiniţele din comună, inclusiv cele din Ratin, Marin şi Huseni. La fel și  în ceea ce privește grădiniţa cu program normal și la Liceul Tehnologic “Cserey-Goga” se fac investiţii constant.

În principal și de actualitate este și programul de reabilitare a Spitalului de Boli Cronice Crasna care va avea loc în această perioadă. Această investiţie în valoare de peste 5 milioane de lei se realizează cu ajutorul fondurilor europene, finanţarea fiind obţinută pe PNRR.

Firma Avril este cea desemnată a prelua și duce la bun sfârșit lucrările de reabilitare a Spitalului din Crasna și se va apuca în perioada care urmează de lucrare și pentru a  demara lucrările.

Iarăși, aici menționăm o altă investiţie în acest domeniu  al sănătății, anume, este vorba  despre  centrul comunitar integrat din localitatea Marin la care  se vor  începe lucrările în curând. La fel și această investiție se face prin fonduri  PNRR,  valoarea lucrărilor ridicându-se la aproximativ 1,2 milioane de lei.

Realizările care s-au făptuit la Crasna de către actuala administrație a comunei aflată la primul ei mandat, chiar recomandă continuarea acțiunilor inițiate la cârma primăriei de către Kovács István, primarul comunei Crasna, a fi ales pentru un nou mandat ca și primar.

Așadar, concluzionăm că și la Crasna există implicare, seriozitate și determinare din partea echipei care conduce destinele comunei, pentru ca locuitorilor zonei să li se asigure confortul și modernitatea în pas cu vremurile actuale și cu cerințele ce se impun unei societăți și comunități dezvoltate. Altminteri, în opinia primarului din Crasna, preocuparea de a da sens și atractivitate, modernism și confort zonei pentru locuitorii comunității reiese într-una din declarațiile sale:

„Administrația publică locală trebuie să sprijine procesul de păstrare a tradiției și modernizare localității, astfel incăt acestea să se realizeze concomitent și acești factori să contribuie impreună la consolidarea și intărirea comunității noastre. În Europa avem posibilitatea de apropiere a comunitățiilor, deoarece nu mai există bariere  fizice sau spirituale între noi.

Să ne unim eforturile locale și de peste hotare, pentru a face comuna noastră cât mai frumoasă, nu doar pentru Europa ci și pentru noi înșine! Să ne păstrăm tradițiile, pentru că viitorul este prezentul construit pe temeliile  trecutului ! Să nu uităm, că cei plecați și cei rămași în Crasna sunt mugurii Europei, sunt ca și copacii: oriunde ar crește se vor hrăni numai din propriile rădăcini”. 

 

You may also like

Leave a Comment