Responsive Menu
Add more content here...


Partida Romilor organizează un mega-concert cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor

by Stirile din Salaj
0 comment 256 views
A+A-
Reset

Asociația Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) vă invită sâmbătă și duminică, 6 – 7 aprilie 2024, începând cu ora 16.00, în Parcul Sebastian din Capitală – Sectorul 5, la un mega-concert, în cadrul căruia vor cânta cei mai îndrăgiți artiști de muzică lăutărească și muzică populară.

Spectacolul este organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor. Vor concerta Tzancă Uraganul, Florin Salam, Costel Biju, Marius Babanu, Viorica și Ioniță de la Clejani, Irina Loghin, Ionuț Dolănescu, Aurel Moga, Mariana Stan, Julia Sexxy, Monik Angels, Jamarr, Desanto, Taraful Chef de chef, Ionuț Florea, Haidin, Corado, Raluca Drăgoi, Lorin Stănescu, Loredana Dobrescu și Axinte de la Vacanța Mare.

În cadrul acestui eveniment va avea loc și un Festival Culinar, unde cei mai tari bucătari romi vor prepara cele mai delicioase feluri de mâncare. Intrarea la eveniment este liberă.

“Ziua Internațională a Romilor este sărbătorită în fiecare an pe 8 aprilie în toate țările unde trăiesc romi. Începând din 2006, se sărbătorește oficial și în România, datorită unui proiect de lege inițiat de mine, ca reprezentant al romilor în Parlament. 8 Aprilie este un moment important pentru a reflecta asupra contribuțiilor culturale, istorice și sociale ale romilor și pentru a atrage atenția asupra luptelor cu care se confruntă această comunitate marginalizată. Este o ocazie de a promova diversitatea și incluziunea socială, de a sensibiliza opinia publică cu privire la discriminarea și stereotipurile cu care se confruntă romii și de a pleda pentru drepturile lor fundamentale”, a declarat Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa.

Pentru iubitorii muzicii clasice, Asociația Partida Romilor Pro-Europa organizează în parteneriat cu Centrul Național de Cultură a Romilor – Romano Kher un concert cu lucrări muzicale semnate de Joseph Strauss, Antonio Vivaldi și Grigoraș Dinicu. Vor concerta artiști romi, membri ai Ansamblului de coarde „Romano Kher”. Evenimentul va avea loc la Teatrul Elisabeta, pe 8 aprilie 2024, la ora 18.30.

Iniţiativa privind marcarea Zilei Internaţionale a Romilor a apărut în 1971, cu prilejul primului Congres internaţional al romilor de pretutindeni, care a avut loc la Londra. Tot în 1971, au fost adoptate simbolurile etniei rome: roata cu spiţe „chakra”, Imnul internaţional al romilor, “Gelem, gelem”, şi steagul internaţional al romilor.

Pentru detalii, puteți contacta Biroul de presa la numărul de telefon 0771100758.

You may also like

Leave a Comment