Responsive Menu
Add more content here...


Prefectura Sălaj la aniversarea a 160 de ani de la înființare

by Tiberius NICODA
0 comment 44 views
A+A-
Reset

Ziua Instituției Prefectului este astăzi pe 2 aprilie când este marcată data la care, în anul 1864, a fost instituită, prin Legea Comunală, noţiunea de “prefect”.

Primul prefect al Sălajului a fost Gheorghe Pop, numit în funcţie în 1919. Între cele două războaie mondiale, Sălajul a mai avut încă 17 prefecţi, după care, până la instalarea regimului comunist, încă cinci prefecţi.

Conceptual, Prefectura ca instituție și de prefect, revin după căderea regimului comunist, astfel că, primul prefect postdecembrist al Sălajului a fost Victor Hălmăjan, cel  care a ocupat funcţia de prefect, în 1990.

Astăzi, conducerea instituţiei este asigurată de prefectul Dari Toma şi subprefecţii Gheorge Bancea şi Florin Florian.
Instituția Prefectului astăzi este una mult mai amplă şi include Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple şi Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Cu ocazia aniversării existenței instituției prefecturii în Sălaj, a celor 160 de ani de la atestarea conceptului în județul nostru, actualul prefect Dari Toma a postat un mesaj pe site-ul instituției.

“Astăzi, la ceas aniversar, vreau să mulţumesc tuturor colegilor mei pentru sprijinul acordat în gestionarea activităţii curente a instituţiei. Suntem, zi de zi, în slujba sălăjenilor şi facem eforturi permenente să ducem la îndeplinire, în mod corespunzător, programul de guvernare, la nivel judeţean. Acest lucru nu ar fi însă posibil fără o bună colaborare cu conducerea şi structurile din Sălaj ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, instituţiile deconcentrate şi administraţiile locale şi cea judeţeană. Împreună, întotdeauna putem face mai mult şi mai bine pentru cetăţenii judeţului. La mulţi ani, dragi colegi!”, a spus prefectul judeţului Sălaj.

La mulți ani cu bine în slujba cetății și a cetățenilor le spunem și noi celor care slujesc în această instituție!

You may also like

Leave a Comment