Responsive Menu
Add more content here...


Hai neamule la cireşe! Preţul la kil’ e de 150 de lei, ca la caviar

by Tiberius NICODA
0 comment 19 views
A+A-
Reset

Cireșele de pe piețele româneşti în acest început de an sunt la preţuri astronomice. Un kil’ costă cât nu să le mănânci, cât să le tragi pe nas ca și pe droguri, după cum spunea cineva. Un kilogram costă cât face o noapte de insucces la păcănele, iar glumele pe acest subiect pot continua…

În toate pieţele, cireșele sunt la preț de caviar. De exemplu, la Oradea, un kilogram de cireşe este de 120 de lei, pentru ca la Sibiu – de exemplu – preţul să crească la 150 de lei!!

„În ultimii ani, odată cu dezvoltarea comerţului, nu mai trebuie să ne mire apariţia pe piaţă de trufandale în extrasezon. Cireşele de acum sunt importate din emisfera sudică (Argentina, Bolivia, Chile etc.), cu costuri ridicate, de unde şi preţul de desfacere”, a explicat şeful Direcţiei Agricole Judeţene Bihor, Nicolae Hodişan.

Desigur, dacă vii să le cumperi de la piață cu elicopterul, aidoma lui Victoraș Mnicula, – “iezistă o iesplicție”, numai că atunci când ești rupt în fund și vrei să ai fițe și aroganțe, chiar nu se justifică!

La prețul ăsta zici că-s de tras pe nas, nu de mâncat…

You may also like

Leave a Comment