Responsive Menu
Add more content here...


21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania

Ziua Prieteniei dintre România şi Germania. Mai exact, Klaus Iohannis a promulgat legea pentru instituirea zilei de 21 aprilie ca Ziua Prieteniei dintre România şi Republica Federală Germania

by Mihai POP
0 comment 70 views
A+A-
Reset

21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania. Data de 21 aprilie a fost aleasă pentru instituirea acestei zile, deoarece la această dată a fost semnat în anul 1992 Tratatul între România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.

Legea Nr. 79 privind instituirea acestei aniversări a fost adoptată de Parlamentul României și promulgată pe 4 aprilie anul acesta de către Președintele României.

Acesta reprezintă până în ziua de astăzi baza colaborării bilaterale politice, economice și culturale dintre țările noastre, după căderea Cortinei de Fier și a reunificării Germaniei.

Cu prilejul Zilei Prieteniei dintre România şi Republica Federală Germania pot fi organizate activităţi diplomatice, politice, culturale, sociale şi artistice şi pot fi difuzate, prin mijloace de informare în masă, materiale care vizează istoria şi promovarea relaţiilor bilaterale româno-germane, conform actului normativ promulgat de către şeful statului.

„Ziua Prieteniei dintre România și Republica Federală Germania ne oferă ocazia de a sublinia importanța relațiilor bilaterale româno-germane, care se bazează pe încredere reciprocă și valori comune, precum și pe strânsul parteneriat al celor două ţări în cadrul Uniunii Europene și al NATO, pentru binele cetățenilor lor.

Germania și România sunt legate printr-o prietenie strânsă și un parteneriat îndelungat.

You may also like

Leave a Comment