Responsive Menu
Add more content here...


2024, anul provocărilor pentru cel mai vechi component al formaţiei SCM Zalău – Sebastian Culda a devenit tătic, s-a căsătorit şi s-a despărţit de SCM Zalău

După o perioadă de aproape cinci ani, fotbalistul transferat în 2019 de la Astra Giurgiu părăseşte echipa de la poalele Meseşului. Până să semneze contractul cu noua echipă, Culda a semnat jurământul în faţa Domnului. Sâmbătă, la Alba Iulia, el s-a căsătorit cu frumoasa Bianca, cea care în luna iunie l-a adus pe lume pe Culda jr.!

by Călin ONICAŞ
0 comment 1,7K views
A+A-
Reset

În vara anului 2019, când a fost adus la Zalău, Sebastian Culda (n. 8 februarie 1996) era considerat ca un mare talent, iar conducerea celor de la SCM Zalău bifa un transfer de marcă. Fotbalistul originar din Alba Iulia venea de la Astra Giurgiu, formaţie cu care a evoluat şi în Liga 1!  Totodată, jucătorul bifase partide şi în Liga a II-a, cu FC Metaloglobus Bucuresti.

S-a acomodat foarte bine la poalele Meseşului şi a devenit rapid unul dintre cei mai buni fotbalişti. Din păcate, treptat, mijlocaşul şi-a cam pierdut locul de titular în linia mediană, fiind la multe meciuri o rezervă de lux.

Chiar dacă nu era sălăjean, Culda a avut Zalăul în suflet şi a rămas în tricoul “roş-galbenilor” timp de aproape cinci ani, exceptând o perioadă de o jumătate de an, timp în care a evoluat pentru Unirea Ungheni.

În această vară, jucătorul în vârstă de 28 de ani se afla la final de contract. Spera ca, în noul sezon, să reuşească ceea ce Zalăul aştepta de câţiva ani – o promovare în liga secundă. Din păcate, fotbalistul nu a mai intrat în vederile conducerii tehnice şi pentru sezonul 2024 – 2025, astfel că Sebastian Culda a fost obligat să îşi găsească un alt angajament.

Până să semneze contractul cu noua echipă, fotbalistul a semnat jurământul în faţa Domnului. Sâmbătă după-amiază, la el acasă, în Alba Iulia, s-a căsătorit cu frumoasa Bianca, cea care în luna iunie l-a adus pe lume pe Culda jr.!

La eveniment au participat mai mulţi componenţi ai echipei SCM Zalău, în frunte cu Sergiu Pop, cel care i-a devenit părinte spiritual.

Pe lista de invitaţi s-a aflat şi Denis Alibec, dar internaţionalul român nu a mai ajuns la nuntă datorită programului de la Naţională.

Din păcate, naşul şi finul părăsesc în această vară Zalăul. Dacă Segiu Pop ar fi ajuns deja la un acord cu o altă echipă de Liga a III-a, Sebastian Culda mai aşteaptă însă, el având mai multe oferte.

Cu această ocazie, redacţia ziarului Sportul Sălăjean le urează tinerilor proaspăt căsătoriţi “Casă de piatră”, iar fotbalistului Sebastian Culda mult succes în cariera sportivă!

“Din păcate, ultimii doi ani la Zalău au fost grei pentru mine din punct de vedere profesional, pentru că nu am jucat foarte mult. Aici, am legat multe prietenii şi vreau să le mulţumesc colegilor, oamenilor şi conducerii din Zalău, care m-au susţinut în aceşti ani. A venit însă timpul pentru o schimbare pe plan profesional. Încă nu stiu exact încotro mă îndrept, dar sunt convins că totul va fi bine. Le urez foştilor mei colegi multă bafta şi îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse în următorul sezon”, a declarat Sebastian Culda pentru Ziarul Sportul Sălăjean.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 iulie.  

 

You may also like

Leave a Comment