Responsive Menu
Add more content here...


12 Mai – Ziua Internațională a Asistenților Medicali

În fiecare an, în data de 12 mai este marcată Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Această zi a fost aleasă de forurile internaționale reprezentative ale profesiei, deoarece 12 mai este ziua în care s-a născut Florence Nightingale, fondatoarea asistenței medicale moderne

by Mihai POP
0 comment 132 views
A+A-
Reset

Ziua Internațională a Asistentului Medical (International Nurses Day) este sărbătorită în întreaga lume la 12 mai. Prin marcarea acestei zile, se recunoaște importanța serviciilor oferite de asistenții medicali atât la nivel local, cât și global.

Asistenții medicali pot contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor din întreaga lume prin atenția acordată îngrijirii persoanei suferinde și prevenirii îmbolnăvirii cronice a acesteia.

Cu ocazia acestei zile, ISU Sălaj dorește să le transmită un mesaj de apreciere și respect tuturor asistenților medicali pentru munca depusă care este de neprețuit, pentru grija lor de a fi aproape de cei bolnavi și totodată pentru implicarea de a salva vieți.

”Fie ca spiritul de sacrificiu, dăruirea de sine și profesionalismul să vă însoțească mereu pentru salvarea vieții pacienților. Să aveți parte înzecit de bunătatea, atenția și grija pe care o oferiți celor din jur. La mulți ani cu multă sănătate!”, transmit reprezentanții ISU Sălaj.

Lansată în anul 1974, la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali (ICN), această dată marchează ziua nașterii lui Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenței medicale.

Tema Zilei Internaționale a Asistenților Medicali 2024 este: „Asistenții noștri. Viitorul nostru. Puterea economică a îngrijirilor medicale” (Our Nurses. Our Future. The economic power of care). Prin alegerea acestei teme este evidențiată puterea economică a îngrijirilor, care contribuie la economii sănătoase.

You may also like

Leave a Comment