Responsive Menu
Add more content here...


10 pentru Sălaj, proiectul lui Florin Florian care aduce plus valoare județului

by Stirile din Salaj
0 comment 328 views
A+A-
Reset

Campania pentru alegerile locale din 9 iunie este în plină desfășurare. Unul dintre candidații foarte activi în teren, dar și în mediul online, este Florin Florian, candidatul Partidului Social Democrat pentru președinția Consiliului Județean Sălaj.

Am avut oportunitatea de a afla cum decurge campania și, bineînțeles, cum a construit Florin Florian proiectul 10 pentru Sălaj.

R: Domnule Florin Florian, prima săptămână de campanie se apropie de final. Care sunt reacțiile oamenilor cu care vă întâlniți zi de zi?

Înainte de a răspunde, țin să vă mulțumesc pentru interesul dumneavoastră pentru această campanie importantă, alegeri locale cu impact direct asupra fiecărui locuitor al comunităților din județul nostru și asupra administrării județului în ansamblul său.

Ca o concluzie a primei săptămâni de campanie și nu numai, deoarece au fost multe întâlniri cu oameni din toate mediile și în perioada de perecampanie și în toți acești ani în care mi-am desfășurat activitatea în administrația județului, vă spun cu sinceritate că încrederea în reușită vine întotdeauna de la oamenii cărora le pasă de viața de aici.

Așa cum spuneam și în videoclipul meu de prezentare, cred foarte mult în comunicarea permanentă cu oamenii. Voi continua acest tip de interacțiune și după ce alegătorii din tot județul vor decide, în 9 iunie, ca eu să-i reprezint în calitate de Președinte al Consiliului Județean Sălaj. Același contact permanent cu fiecare comunitate locală l-am avut și în anii anteriori, pentru că eu promovez ideea că instituția publică trebuie să fie o instituție deschisă, conectată permanent la nevoile reale ale fiecărei comunități.

Cum s-a născut 10 pentru Sălaj? În urma întâlnirilor cu oamenii din toate mediile și categoriile de vârstă. Experiența mea administrativă, în calitate de prefect și apoi subprefect al Județului Sălaj, dar mai ales faptul că trăiesc de o viață în acest loc și cunosc fiecare sat și oamenii de aici, m-au ajutat să construiesc un proiect viabil, 10 pentru SĂLAJ, un proiect bazat pe nevoile și așteptările oamenilor.

Și ce propun eu chiar se poate realiza. Am alături de mine o echipă cu oameni care, la rândul lor, au dovedit pricepere fiecare în domeniul său de activitate și alături de care voi reuși să transpun proiectul în realitate. Lucrurile bune se pot face numai în echipă, niciodată singur! Repet, cunosc fiecare localitate a județului și știu ce și cum trebuie să fac pentru o viață mai bună aici, pentru dezvoltarea județului Sălaj.

R.Ce fel de administrație propuneți?

Vin cu propunerea unei administrații deschise! Proiectele trebuie să rezide din nevoi, iar nevoile sunt multe și mult așteptate să fie rezolvate.

Oamenii au nevoie de o administrație care să atragă cât mai multe fonduri europene și alte surse de finanțare, pentru a dezvolta județul. De o administrație responsabilă și eficientă și de un parteneriat solid cu mediul de afaceri. Pentru că administrația județeană nu este despre un singur om; administrația județului este despre viitorul fiecărui locuitor, fie că locuiește în Zalha sau Fildu de Sus, în Cerâșa sau în zona urbană.

În proiectul 10 pentru Sălaj țin cont de toate domeniile importante din sfera administrației județene fără a neglija, desigur, instituțiile și atribuțiile din directa coordonare. Sunt toate domeniile foarte importante, dar trebuie să venim și cu ceva nou, să punem în valoare toate resursele. Iar până acum, constat că oamenii apreciază acest aspect!

Am soluții ca educația să fie adaptată la nevoia locurilor de muncă vacante, am soluții la descurajarea abandonului școlar, la oferte atractive pentru ca tinerii să se califice în diferite meserii și să rămână în județul nostru. Excelența o propun și la alt nivel, pe care să-l poată accesa câți mai mulți elevi și cadre didactice și am un proiect bazat pe realitatea actuală. Proiectele pe Sănătate permit ca oamenii din fiecare localitate să aibă acces la servicii medicale. Am în plan construirea a trei centre medico-sociale în zona rurală, am gândit clar caravana medicală să ducă serviciile acolo unde lipsec cu desăvârșire în momentul de față. Dezvoltăm serviciile de îngrijire la domiciliu pentru vârstnicii singuri, ne gândim și la meșteșugari, și la producătorii locali, și la sportivi, și la tineri. E neaparată nevoie să dezvoltăm turismul în fiecare sezon, pentru că putem aduce plus valoare județului cu acest domeniu. Am un proiect foarte util tuturor categoriilor de persoane, Silva Adventure  Park, pentru că e nevoie de asta! O spun familiile tinere cu copii, o spun adulții, o spun vârstnicii. Toți merg la sute de kilometri de casă pentru asta și noi avem cum și unde să construim aici.

În același timp, modernizăm infrastructura rutieră, modernizăm resursa sanitară, atragem specialiști, punem în valoare Cultura și ne îngrijim de copiii și vârstnicii instituționalizați, de tinerii din centrele incluzive.

De ce? Pentru că eu îmi doresc viață în Sălaj! Toate aceste proiecte sunt așteptările tuturor! Și pentru că noi am ales să trăim aici și să ne implicăm, avem datoria să facem lucruri bune pentru oameni, pentru comunități, nu pentru imaginea alesului local sau județean!

Cum veți reuși să implementați ce v-ați propus?

Parteneriatul este soluția. Fiecare lucru bun se face doar în echipă. Parteneriate cu primăriile, cu producătorii, cu mediul de afaceri, cu asociații, cu fundații, cu ONG-uri, cu instituții direct implicate. Cu toți cei cărora le pasă de viața de aici și de viitorul acestui județ!

Finanțare există, din fonduri europene și guvernamentale. Iar eu vin în fața oamenilor, a cititorilor dumneavoastră, a alegătorilor din tot Sălajul, propunând lucruri cu rost!

Vremea cheltuileilor inutile a apus. Vom investi eficient resursele! Pentru că ne pasă!

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Sălaj. CMF 21250002

You may also like

Leave a Comment