Responsive Menu
Add more content here...


1 Iunie SPECIAL! Povestea dureroasă a unui copil cu autism din Sălaj

by Mihai POP
0 comment 42 views
A+A-
Reset

Un artist în devenire, acesta este micuţul Attila, un băieţel care suferă de autism, dar care realizează picturi impresionante ce mai apoi ajung să valoreze bani frumoşi. Tot venitul realizat din vânzarea picturilor este însă donat pentru a ajuta alţi copii cu probleme de sănătate. Totuşi, mama copilului susţine că de cele mai multe ori, astfel de micuţi sunt marginalizaţi de societate şi ignoraţi de autorităţi


Să facem cunoştinţă cu Szabo Attila, un mic artist în devenire. Attila are 11 anişori şi locuieşte alături de mama sa, Szabina în localitatea Crasna. Attila este un copil ca oricare. Îi place să râdă, să se joace, să exploreze lumea. Îi este însă greu să se adapteze în societate pentru că suferă de autism, o boală grea, peste care poţi trece doar cu multă afecţiune din partea familiei. Attila şi-a creat însă o lume a lui, una plină e fericire.

Chiar dacă nu conştientizează, copilul este un artist, iar operele sale salvează viaţa altor copii, deoarece sunt scoase la licitaţie pe reţelele de socializare, iar banii strânşi ajung la diferite cazuri şi asociaţii umanitare.

„Sunt un copil ca oricare. Imi place să râd, să mă joc, să explorez. Lumea mea e una plină de culoare. Lumea mea e un univers pe care , poate, nu oricine il înțelege. Lumea mea e pictura, desenul, arta. Gura mea nu poate rosti cuvinte, dar mâinile mele creează o lume întreagă. Pictura este fel meu de a comunica cu cei din jur, de a exprima ce simt, ce este în sufletul meu. Pictura mă liniștește, mă relaxează, mă face să visez, să îndraznec și să mă simt uitl. Vă invit în lumea mea plină de culoare să o explorați, să o înțelegeți și să mă înțelegeți pe mine.
Vă invit în lumea mea plină de culoare să ințelegeți frumusețea vieții, frumusețea atâtor lucruri pe lână care adesea trecem nepăsători. Vă invit în lumea mea plină de culoare, e darul meu pentru voi, e ceea ce pot eu să vă ofer”, este mesajul postat de mama copilului pe o reţea de socializare.

Mama copilului, Szabo Szabina intenţionează acum să strângă bani şi să construiască un centru pentru astfel de copii cu nevoi speciale.

Are nevoie de 60.000 de euro, însă este convinsă că împreună cu oamenii cu suflet mare poate să strângă aceşti bani şi să facă copiii mai fericiţi.

Totuşi, mama lui Attila descrie situaţia dureroasă prin care trece un copil cu autism. Aceasta susţine că majoritatea copiilor care suferă de autism sunt de cele mai multe ori marginalizaţi şi ignoraţi de către autorităţi, supravieţuind doar cu un ajutor social foarte mic.

„Sunt multe persoane cu diverse afecțiuni însă extrem de talentate în diverse domenii dar care, din păcate, pentru societate și autorități nu sunt decât niște peroane cu handicap, nevoite să se descurce dintr-un ajutor social derizoriu și de cele mai multe ori, marginalizate. In centrul pe care intenționez să îl deschid, acești copii, aceste persoane ar avea posibilitatea să valorifice munca lor, să muncescă nu doar pentru relaxare ci și pentru un venit bănesc”, este mesajul postat de mama lui Attila.

Cei care vor să sprijine acţiunea Szabinei sau să ajute copiii cu astfel de nevoi speciale o pot face donând în contul RO39BRDE320SV24916073200 deschis la BRD de către Asociaţia Împreună îi vom face fericiţi.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştirile din Sălaj, care va apărea, 3 iunie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

You may also like

Leave a Comment