Connect with us

DIVIZIA A1

SE ÎNGROAŞĂ GLUMA. Clubul CS Volei Municipal, dat în judecată de mai mulţi jucători importanţi


După ce s-au săturat să tot aştepte restanţele salariale, voleibaliştii cu care Zalăul a cucerit anul trecut medaliile de argint şi-au căutat dreptatea în instanţă


Într-o perioadă în care Primăria şi Consiliul Local Zalău au alocat sume importante de bani pentru susţinerea sportului de performanţă, clubul CS Volei Municipal Zalău este veşnic dator.

Este aproape de neînţeles faptul că gruparea condusă de familia Coţa îşi bate joc şi de jucători, cei care asigură spectacolul sportiv în teren şi pe spatele cărora trăiesc boiereşte persoane ce nu au nimic în comun cu voleiul şi chiar cu fenomenul sportiv.

Am ajuns ca voleibaliştii să rămână an de an cu salariale neplătite sau cu mari întârzieri la plată, deşi CS Volei Municipal a beneficiat în “era” Coţa de cele mai mari bugete din istoria sportului de la poalele Meseşului.

Ultimul episod de acest gen s-a consumat tocmai de Sărbătorile de Iarnă, când conducerea clubului “a uitat” să îi plătească pe jucători, deşi autorităţile locale au virat sumele alocate conform contractului de finanţare. Astfel, Leo Del Bosco şi compania au petrecut cu un gust amar Crăciunul şi Revelionul, sărbători ale bucuriei împărtăşite cu familia şi cu apropiaţii.

După ce echipa s-a dus peste conducere, la finalul primului antrenament din anul 2020, robinetul s-a deschis puţin şi jucătorii şi-au primit salariile restante din luna decembrie. Acum, însă, băieţii trebuie să primească salariile din luna ianuarie! Altfel spus, urmează alte restanţe…

Jucătorii din sezonul trecut au rămas cu salariile neplătite pe mai multe luni

Restanţele de o lună nu sunt însă singura problemă financiară de la CS Volei Municipal.

Ba, mai mult, aceasta poate fi considerată o problemă minoră, având în vedere datoriile uriaşe ale clubului faţă de jucătorii din sezonul trecut!!!

Mai exact, conducerea clubului nu şi-a onorat înţelegerile contractuale faţă de majoritatea voleibaliştilor legitimaţi în sezonul 2018 – 2019, în care CS Volei Municipal a devenit vicecampioană naţională. La mijloc sunt sume foarte mari, deoarece jucătorii nu şi-au mai văzut salariile pe ultimele luni, iar intervalul de timp este de două până la patru luni!

Unul dintre cei la care clubul i-a rămas cu restanţe de 4 luni este bulgarul Miroslav Gradinarov, care a şi reclamat clubul la CEV.

Internaţionalii Victor Mihalcea şi Ciprian Matei au dat clubul în instanţă

Unii dintre vicecampioni au rămas la Zalău, cum sunt brazilianul Leo Del Bosco şi internaţionalii Andrei Spînu şi Cristian Bartha, în speranţa că într-o zi îşi vor primi banii pentru care şi-au făcut datoria în teren şi la antrenamente.

Există, însă, şi jucători care şi-au căutat dreptatea în instanţă. Ca urmare, pentru a-şi primi banii, există voleibalişti care au dat clubul în instanţă. Pe această listă se află şi internaţionalii Răzvan Mihalcea şi Ciprian Matei, cei care mai au de primit de la Zalău câte două salarii, deşi ambii s-au transferat între timp, Mihalcea la Dinamo Bucureşti, iar Matei la campioana Arada Galaţi.

De precizat faptul că Matei se află pentru a doua oară în instanţă cu CS Volei Municipal, după ce clubul rămăsese dator şi după prima aventură a voleibalistului la poalele Meseşului. Altfel spus, după ce s-a ars o dată la degete, Matei a crezut în conducere, dar a fost păcălit încă o dată!

Şi Mihai Gheorghiţă se pregăteşte de proces

Conform unor surse din interiorul clubului, numărul voleibaliştilor care au dat CS Volei Municipal în judecată este şi mai mare. De exemplu, pe listă poate fi inclus şi sârbul Filip Stoilovic, care a evoluat la poalele Meseşului în sezonul 2017 – 2018.

În instanţă cu clubul se află şi fostul secretar, Robert Deak, care nu a fost plătit mai multe luni.

Numărul persoanelor care îşi caută drepatea în sălile tribunalelor se poate îngroşa, după ce şi Mihai Gheorghiţă şi-a angajat avocat şi se pregăteşte de proces.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 15 ianuarie. 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1