Connect with us

HANDBAL

HC Zalău părăseşte Cupa României încă din 16-zecimi


Echipa lui Tadici a avut ghinionul să întâlnească Dunărea Brăila, pe terenul căreia a practicat un joc bun şi a condus în mai multe momente, chiar şi pe finalul jocului. Până la urmă, Dunărea a câştigat cu 31 – 28 şi merge mai departe în Cupă, în timp ce Zalăul rămâne să se axeze doar pe campionat


După ce anul trecut a obţinut medalia de bronz în Cupa României, în acesta an, HC Zalău se vede nevoită să părăsească competiţia încă din faza 16-zecimilor. Gruparea antrenată de Gheorghe Tadici a avut ghinionul încă de la tragerea la sorţi, când a dat peste Dunărea Brăila, deşi în urne se aflau o serie de echipe modeste din liga secundă, dar şi din prima ligă.

Până la urmă, sorţii au decis ca Zalăul să joace în deplasare la Dunărea Brăila, acolo unde s-a luptat cu şanse. Chiar dacă Tadici a trimis în teren şi jucătoarele care au evoluat mai puţin, HC Zalău a avut multe momente bune, iar în prima repriză a preluat conducerea, în minutul 10, când Gabriela Vrabie a făcut 5 – 6.

Pe parcursul primei repriză, sălăjencele au condus şi la două goluri, însă finalul primei părţi a aparţinut echipei din Brăila, care de la 12 – 13 a revenit şi a intrat la vestiare cu 15 – 13.

Jocul a fost destul de echilibrat şi în partea secundă şi HC Zalău a făcut un joc excat pe faza de atac, reuşind să revină şi să se desprindă la 18 – 21 în minutul 40!

HC Zalău a avut un avans de două goluri şi în minutul 53, când scorul era 25 – 27, însă nu a ştiut să aibă grijă de acest avantaj. Gazdele au fost mai motivate şi în cele din urmă au câştigat cu 31 – 28 obţinând calificarea în optimile competiţiei.

De cealaltă parte, gruparea de sub Meseş a rămas să se axeze doar pe campionat, acolo unde a început foarte bine anul 2020, cu două victorii.

După meciul de Cupă de la Brăila, HC Zalău a plecat la Cheile Grădiştei, acolo unde va sta până sâmbătă când se va deplasa în capitală. Duminică, de la ora 18.30, gruparea zălăuană va juca în deplasare la CSM Bucureşti, partida din prima etapă a returului urmând să fie televizată de TVR 1.

Dunărea Brăila – HC Zalău 31 – 28 (15 – 13)

Rezultatele înregistrate în celelalte meciuri din 16-zecimi:

Marta Baia Mare – CSM Bucureşti 18 – 32

Spartac Bucureşti – Gloria Buzău 15 – 48

CSM Roman – CSU Reşiţa 30 – 25

Neptun Constanţa – “U” Cluj 29 – 32

Crişul Chişineu-Criş – Minaur Baia Mare 27 – 38

Dinamo Bucureşti – CSU Târgovişte 28 – 22

Dacia Mioveni – CSM Tg. Mureş 33 – 27

Activ Prahova Ploieşti – AHCM Slobozia 19 – 24

CSM Galaţi – Rapid Bucureşti 20 – 22

CSM Tg. Jiu – SCM Craiova 23 – 30

Danubius Călăraşi – CSM Slatina 17 – 34

Măgura Cisnădie – SCM Rm. Vâlcea 17 – 28

Ştiinţa Bucureşti – Corona Braşov (nu s-a disputat)

Ştiinţa Bacău – Keizilabda Klub (nu s-a disputat)

CSU Universitatea de Vest Timişoara – Gloria Bistriţa – în 22.01

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL