Connect with us

HANDBAL

HC Zalău începe Cupa României cu un meci dificil


În 16-zecimile competiţiei, gruparea zălăuană a avut ghinion la tragerea la sorţi şi va juca în deplasare cu Dunărea Brăila, o formaţie puternică din Liga Naţională. Jocul va avea la Brăila, în această după-amaiză, iar gruparea sălăjeană proneşte cu şansa a doua, cu toate că la ediţia trecută a Cupei a fost medaliată cu bronz


Azi, ora 17.00, Sala Sporturilor din Brăila”: Dunărea Brăila – HC Zalău

Cea mai bună performanţă internă a lui HC Zalău din ultimii trei ani a fost reuşită în Cupa României, competiţie în care echipa antrenată de Gheorghe Tadici a obţinut medaliile de bronz.

La ediţia trecută a competiţiei, gruparea de sub Meseş a avut un parcurs bun şi a eliminat pe Ştiinţa Bacău (16-zecimi), Gloria Buzău (optimi), iar în sferturi a trecut de Gloria Bistriţa. În aceste condiţii, HC Zalău a ajuns la turneul final al Cupei României, unde a obţinut locul 3, câştigând finala mică cu Măgura Cisnădie.

La ediţia din 2020 a celei de-a doua competiţii interne, HC Zalău are o misiune dificilă să repete performanţa de anul trecut. Încă din 16-zecimi, formaţia sălăjeană a avut ghinion la tragerea la sorţi.

Chiar dacă în urne erau destule echipe din liga secundă, HC Zalău a nimerit să joace cu Dunărea Brăila, o grupare puternică din Liga Naţională. Cum Dunărea a fost prima echipă extrasă din urmă, va găzdui partida din 16-zecimi, care se va disputa miercuri, de la ora 17.00, la Brăila.

În aceste condiţii, gruparea de sub Meseş proneşte cu şansa a doua, dar va încerca să forţeze calificarea în optimi, cu toate că are în faţă o echipă experimentată. Claudia Constantinescu, Alina Czeczi, Aneta Udriştioiu, Elena Dache sau Nicoleta Safta se numără printre jucătoarele cu experienţă de la Dunărea, formaţie care de la începutul acestui ani este antrenată de croatul Neven Hrupec.

HC Zalău a întâlnit-o deja pe Dunărea Brăila în acest sezon, reuşind să câştige meciul din turul de campionat, de pe teren propriu, cu  24 – 20. După un tur de campionat, Dunărea Brăila se află pe locul 7, având tot 21 de puncte ca şi HC Zalău.

În 2020, Dunărea a pierdut cu Minaur, la Baia Mare, cu 24 – 22, reuşind să câştige în ultima etapă a turului, cu HCM Slobozia, scor 31 – 18. Jocul dintre Dunărea Brăila şi HC Zalău va fi televizat de TVR 2, de la ora 17.00.

Tot miercuri sunt programate majoritatea jocurilor din 16-zecimi, ultima partidă având loc pe 22 ianuarie, dintre CSU Vest Timişoara şi Gloria Bistriţa. CSM Bucureşti este prima formaţie calificată în optimi, după ce a câştigat cu 32 – 18 pe  terenul junioarelor de la Marta Baia Mare. Surprinzător, la finalul primei repriză, gruparea maramureşeană avea avantaj de un gol, 13 – 12.


Meciurile din 16-zecimi se dispută azi, după programul:

Spartac Bucureşti – Gloria Buzău (s-a jucat aseară)

Ştiinţa Bucureşti – Corona Braşov

Ştiinţa Bacău – ACS Szekelyudvarhelyi

CSM Roman – CSU Reşiţa

Neptun Constanţa – “U” Cluj

Crişul Chişineu Criş – Minaur Baia Mare

Dinamo Bucureşti – CSU Târgovişte

Dacia Mioveni – CSM Tg. Mureş

Activ Prahova Ploieşti – AHCM Slobozia

Dunărea Brăila – HC Zalău

CSM Galaţi – Rapid Bucureşti

CSM Tg. Jiu – SCM Craiova

Danubius Călăraşi – CSM Slatina

Măgura Cisnădie – SCM Rm.Vâlcea

CSU Vest Timişoara – Gloria Bistriţa – în 22.01

Marta Baia Mare – CSM Bucureşti 18 – 32 (13 – 12)


 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL