Connect with us

Ştiri din Sălaj

Prefectul Virgil Ţurcaş şi-a completat echipa cu care va lucra în 2020

Încă din prima zi de la ședința de învestire, noul prefect a arătat că îşi doreşte să aducă instituțiile statului mai aproape de cetățeni, să pună accent pe transparență și accesabilitate. Pe de altă parte, acesta a subliniat că atitudinea anumitor funcționari și șefi de instituții față de resursele pe care le gestionează și beneficiarii activității lor trebuie să se schimbe urgent.

Pentru a reuși acest lucru, este nevoie și de o colaborare corectă și eficientă cu reprezentanții mass media, susţine prefectul Virgil Ţurcaş.

“Vă rugăm să ne semnalați ori de câte ori întimpinați probleme în relația cu instituțiile. Încă de săptămâna trecută am început o radiografiere a activității de comunicare a serviciilor publice deconcentrate. Veți avea, în cel mai scurt timp, toate datele de contact ale purtătorilor de cuvânt/responsabili comunicare. Nu vom accepta întârzieri nejustificate când vine vorba de informațiile de interes public – fără nicio excepție”, a declarat prefectul în cadrul unei conferinţe de presă. 

În cel mai scurt timp, Prefectura Sălaj va avea trecute la date de contact și un număr de whatsapp (exclusiv pentru mesaje). Sălăjenii (și nu numai) vor avea posibilitatea de a transmite și prin intermediul acestui număr sesizările lor, vor putea semnala, prin mesaje și poze, incidente sau probleme la care sunt martori. Vorbim doar despre o măsură complementară când vine vorba despre despre comunicarea Instituției Prefectului – şi vom continua să utilizăm și  toate celelalte canale de comunicare – mail, facebook, fax, telefonic, sesizări scrise sau transmise telefonic, audiențe etc.

În următoarea perioadă prefectul şi-a propus, împreună cu echipa care a venit alături de el, să aibe întâlniri cu asociații profesionale, sindicate, reprezentanți ai patronatelor sau ai mediul ONG. De asemenea, o altă prioritate va fi facilitarea relației dintre mediul de afaceri și instituțiile deconcentrate și alte instituții din teritoriu a instituțiilor centrale de stat, precum și mijlocirea în relația cu ministerele de resort pentru problemele ridicate din teritoriu.

“Ne propunem să promovăm și să impulsionăm o mai puternică implicare a ONG-urilor și a societății civile în deciziile administrațiilor locale și județene sau a unor instituții. Considerăm că este nevoie de o prezență mai serioasă a societății civile în proiectele care influențează viața sălăjenilor”,

susţine prefectul Ţurcaş.

Din echipa prefectului Virgil Ţurcaş  fac parte:

Paul Maghiu – fost jurnalist la Graiul Sălajului și Adevărul, cu experiență în administrația locală și în activitatea de comunicare și relații publice (fost consilier județean, fost purtător de cuvânt al SC Transurbis SA și Citadin, șef Birou Relații cu Publicul la Compania de Apă Someș SA, Sucursala Zalău).

Alexandru Tamba – Alexandru Tamba – economist, experiență peste 35 ani, membru CECCAR filiala Sălaj din 1995, președinte CECCAR 2008-2016, membru al Camerei Consultanților Fiscali din 2009, contabil șef și apoi director economic la SC Drumuri și Poduri SA Sălaj în perioada 1990-2002, a activat în ultima perioadă la firma de contabilitate și consultanță financiară proprie.

Florina Man – fostă angajată a S.C. Simex S.A. Șimleu Silvaniei – Departamentul Relații Publice. Agenția de Presă Mediafax a fost primul contact cu presa scrisă în perioada studenției (monitorizarea presei), continuând apoi ca redactor știri la Radio Transilvania Zalău și colaborator în presa scrisă.

Adriana Sabou – funcționar în cadrul Instituției Prefectului.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. ion

    14 January 2020 at 13:40

    Florinooooooooo spune cate luni n-ai fost platita la Simex?!?!?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj