Connect with us

HANDBAL

Alexandra Prycop scapă de suspendare


Handbalista de la HC Zalău va putea juca şi în meciurile oficiale, după ce mai multe luni a fost suspendată provizoriu de Federaţie


Dintre jucătoarele de la HC Zalău, Alexandra Prycop a evoluat cel mai puţin în prima parte a sezonului, după ce a fost suspendată provizoriu de Federaţie, altăuri de alţi sportivi. Federaţia de Handbal din Ucraina a reclamat Federaţia din România la EHF, pe motivul unor transferuri abuzive în condiţiile în care mai mulţi sportivi ar fi figurat cu legitimaţii şi la Kiev, aparţinând unor cluburi de peste graniţă.

Pe această listă s-a aflat şi tânăra jucătoare de la HC Zalău, astfel că ea nu a mai putut juca de la începutul lunii octombrie.

“Prycop nu trebuia să fie suspendată fiindcă nu e în aceeaşi cauză. Sesizarea s-a făcut pe alte trei jucătoare. Prycop nu a fost legitimată nicăieri în Ucraina, dar s-a făcut acel tabel, în care, ce pot să vă spun, a fost suspendat şi fratele lui Prycop, un elev în clasa a II-a şi sora ei, o fată în clasa a IV-a”, spunea Tadici după suspendarea jucătoarei.

În această perioadă, Alexandra Prycop a jucat doar în partidele amicale, însă în câteva săptămâni ea ar putea intra în teren şi la meciurile oficiale.

Gheorghe Tadici s-a ocupat de acest caz şi luni a fost la Bucureşti pentru a rezolva situaţia jucătoarei cu origini în Ucraina. “În proporţie de 80% situaţia ei este rezolvată şi mai trebuie doar să primim o hârtie de la EHF. Am scos toate actele care au venit de la Federaţia din Ucraina  şi cât de curând va putea juca în meciurile oficiale”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Alexandra Prycop joacă la HC Zalău din vara anului 2018, fiind transferată de la Marta Baia Mare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL