Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un senator PMP critică decizia prin care ProRomânia primeşte bani de la bugetul de stat


Partidul lui Victor Ponta, care s-a înființat după alegerile din 2016 și care a adunat parlamentari care au candidat pe listele altor partide, va primi în 2020 subvenție de la stat, printr-o derogare de la lege, făcută de Guvernul Orban


Conform legii partidelor politice, de la bugetul de stat primesc subvenție partidele care au candidat la ultimele alegeri, în funcție de rezultatul obținut. Prin derogarea făcută de Guvernul Orban, în urma unui amendament depus de Pro România la legea bugetului și acceptat de Executiv, în 2020 partidele politice vor primi bani de la buget în funcție de numărul de parlamentari, indiferent dacă partidul a participat sau nu la alegeri.

Acesta modificare ajută cel mai mult partidul lui Victor Ponta, care va primi de la bugetul de stat o sumă aproximativ egală cu cea a USR.

Senatorul PMP de Sălaj, Cristian Lungu a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook şi care critică decizia Guvernului Orban pentru faptul că partidul lui Ponta va primii bani de la bugetul de stat.

Guvernul Orban a modificat legislaţia astfel încât banii către partidele politice să fie acordate în funcţie de numărul de parlamentari.

Măsura luată de Premierul Orban este de rău augur pentru următoarele motive:

1. Merge exact în sensul invers al declaraţiilor din trecut – încurajează traseismul politic. Dacă PSD ar fi făcut aşa ceva, ţara ar fi luat probabil foc.
2. Nu a existat niciun fel de consultare publică. Mai mult decât atât, s-a încercat, pe cât posibil, ascunderea măsurii, ceea ce denotă jocuri şi aranjamente de culise – se ştia foarte bine care sunt pierderile imagologice ale unei asemenea măsuri.
3. S-a făcut cu încălcarea legii 334/2006, care precizează că alocările bugetare trebuie făcute în funcţie de numărul de voturi obţinute de partidele politice care au trecut pragul parlamentar.
4. Ludovic Orban a comis o greşeală uriaşă prin această decizie: S-a asociat imagologic cu Ponta. Or, Victoraş a cam devenit el însuşi un şarpe cu ochelari care hipnotizează şi ucide prada strângând-o în braţe.
Dacă va obţine un deal mai bun de la PSD-ul lui Ciolacu, Ponta nu va avea nicio tresărire în a trăda din nou.“, se arată în postarea făcută pe facebook la data de 12 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj