Connect with us

HANDBAL

Tomas Ryde: “Tadici are contacte bune în presă şi cu ajutorul ei vrea să îşi recapete puterea şi influenţa asupra Naţionalei”


Fostul selecţioner al României l-a atacat de la distanţă pe Gheorghe Tadici, pe care îl acuză că vrea să devină <jupân> la Naţională cu ajutorul presei pe care o are sub control


Sub comanda suedezului Tomas Ryde, Naţionala României s-a clasat pe locul 12 la Campionatul Mondial din decembrie.

Nu doar locul ocupat de “tricolore” în Japonia, ci presaţia jalnică a handbalistelor pe semicerc, a adus un val de critici de la iubitorii handbalului, dar şi de la mai mulţi antrenori şi specialişti din ţară.

Unul dintre cei care şi-a spus punctul de vedere în ce priveşte acest subiect a fost şi Gheorghe Tadici, cel care a spus încă de la început că “De la Olimpiada din 2016, unde România a avut o evoluţie catastrofală şi s-a clasat pe locul 9, Ryde nu a mai antrenat pe nicăieri. Este ca o ciorbă reîncălzită”.

După ce a fost debarcat de la cârma Naţionalei, tehnicianul a dat o declaraţie tăioasă  pentru o publicaţie din ţara natală, Suedia.

Pe siteul handbollskanalen.se, Ryde a arătat cum a fost atacat de unii antrenori în şedinţa Comisiei Tehnice de la FRH, ce a avut loc pe data de 6 ianuarie.

”Înainte de a discuta despre viitor, criticile au început să se înteţească. Bogdan Burcea a susţinut că am jucat defensiv în mai multe meciuri. Apoi, a început să mă critice Tadici. Că nu vorbesc şi limba română, că am fost prea liniştit… Burcea a ridicat mâna şi a sugerat că România trebuie să schimbe antrenorul. A propus un vot, în care 11 dintre antrenori trebuiau să-şi exprime opţiunile. Şapte persoane au votat ca eu să plec”, a spus Tomas Ryde.

Suedezul a continuat, precizând că mai mulţi antrenori l-au cam “lucrat” şi că unul dintre cei care l-au sabotat a fost Gheorghe Tadici, tehnicianul Zalăului. Fostul selecţioner mai spune că antrenorul Zalăului se foloseşte de presa aservită pentru a-şi putea spune punctul de vedere la echipa naţională.

”La scurt timp după întâlnire, în mass-media din România a apărut informaţia despre plecarea mea, un titlu a sugerat că eu aş fi spus: Nu veţi învinge Muntenegru! Mai târziu, le-am scris jucătoarelor pe WhatsApp şi SMS şi le-am explicat că nu a fost adevărat şi că le doresc mult noroc. Tadici are contacte bune în presă şi cu ajutorul ei vrea să îşi recapete puterea şi influenţa asupra echipei naţionale. E vorba de politică. În Romania, handbalul si politicul sunt două lucruri foarte bine împletite”, a conchis Ryde.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL