Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un grup de tineri din Jibou au învăţat şi simulat cum decurge un proces într-o instanţă judecătorească

La data de 11 ianuarie, alături de 24 de membri ai Ligii Tinerilor din Jibou, Ștefania a simulat trei procese, două cu tema de lipsire de libertate şi unul pe moştenirea unei averi. Tinerii sunt elevi la liceele din localitate sau chiar studenți.

Ei au fost foarte încântati de aceasta activitate, unii dintre ei dezvoltând o pasiune pentru a face dreptate. Au decis să ajute la proiectul de predare a educaţiei juridice în şcoli şi licee și au dezvoltat un interes în iniţierea unui club de educaţie juridică în Jibou.

Ștefania Haiduc este elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic “Ion Agarbiceanu” din Jibou, jud. Sălaj. Ea este ambasador de #educatiejuridica pregătită în tabăra LEGAL EDUCATION organizată de VedemJust anul trecut la Turda.

Cine este Liga Tinerilor din Jibou?

Liga Tinerilor din Jibou este un grup ce visează să formeze viitorii lideri şi oameni de valoare ai societăţii de mâine. Facem parte dintr-un lanţ de organizaţii răspândite în toată ţara, precum: Liga Studenţilor din Cluj, Organizaţia Tinerilor din Sibiu sau Organizaţia Tinerilor din Bucureşti şi avem ca centru şi sprijin Mănăstirea Oasa, loc în care ne reunim cu toţii în mod regulat.

De asemenea, ne regăsim din punct de vedere istoric în cadrul de găndire al societăţii ASTRA, asociaţie înfiinţată de către Mitropolitul Andrei Şaguna şi care avea ca scop promovarea valorilor naţionale şi a culturii poporului român.
In mod particular grupul nostru este fondat pe structura a trei piloni principali: cultură, spiritualitate şi socializare, toate învâluite în cadrul valorilor patriotice ale poporului român şi a credinţei noastre creştine.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj