Connect with us

DIVIZIA A1

Cel mai titrat jucător al Zalăului din ultimul deceniu pune tunurile pe fosta echipă!


Adrian Feher, singurul voleibalist care a câştigat patru titluri cu Zalăul şi care a evoluat aproape un deceniu la poalele Meseşului nu vede cu ochi buni situaţia de la CS Volei Municipal. Fostul internaţional crede că vicecampioana nu are nicio şansă la titlu cu toate că beneficiază de un buget consistent. Prezent în Sala Sporturilor după câteva luni la jocul din Cupa Challenge, Feher spune că adversara Zalăului a fost  o formaţie de amatori şi nu îşi poate închipui cum Volei Municipal a pierdut meciul tur!


În categoria celor mai valoroşi şi emblematici voleibalişti români din ultimii 20 de ani se află şi Adrian Feher. Deşi este născut în Baia Mare, oraşul Zalăul a fost a doua casă pentru fostul voleibalist, care a îmbrăcat tricoul celor de la Remat, apoi Volei Municipal şi a evoluat aproape 10 ani la cele două grupări. Adi Feher este este de fapt şi singurul voleibalist care a cucerit patru medalii de aur la poalele Meseşului, performanţe care cu greu vor putea fi egalate. Feher a plecat de la Volei Municipal la începutul anului 2018, din cauza unor neînţelegeri cu conducerea şi şi-a încheiat cariera la Arcada Galaţi.

Când timpul i-a permis, fostul internaţional a mai fost prezent în tribunele Sălii Sporturilor din Zalău pentru a-şi vedea fosta echipă. Ultima dată s-a întâmplat la meciul retur din 16-zecimile Cupei Challenge, când Volei Municipal Zalău a câştigat cu 3 – 0 în faţa campioanei din Danemarca şi s-a calificat în optimi.

Pentru unii a fost o importantă realizare, însă un specialist al voleiului cum este Adrian Feher a explicat în câteva cuvinte cam care era nivelul celor de la Gentofte.

“A fost primul meci din acest sezon în care am fost prezent în sala din Zalău.  Fără să-i jignesc pe cei din Danemarca, dar din punct de vedere voleibalistic nu am prea avut ce vedea.Gentofte Volley a fost o formaţie care în Divizia A1 din România nu termină în primele 8 – 9 locuri.În afară de CSU Vest Timişoara, nu cred că pot învinge vreo echipă. Am văzut meciul şi nu aş putea să mă înşel. Nici nu am stat până la final, fiindcă nu aveam ce vedea”, ne-a declarat Adrian Feher.

“În mod normal, Volei Municipal nu putea să piardă în Danemarca”

În cupele europene, Volei Municipal Zalău a avut câteva episoade dubioase, iar primul a fost acum trei sezoane. Tot în Cupa Challenge, formaţia zălăuană avea să câştige meciul tur cu 3 – 0 cu Mok Jedinstvo Brcko, după care a pierdut neaşteptat returul din Bosnia cu 3 – 0  şi a cedat şi în “setul de aur” fiind eliminat de o echipă modestă.

Un alt meci care lasă loc de interpretări a fost jocul tur din Danemarca. Volei Municipal Zalău era favorită certă, chiar şi la casele de pariuri, în timp ce Gentofte era creditată cu şanse minime, având şi o cotă de aproape 5.00! Cu toate acestea, danezii au câştigat cu 3 – 2, iar rezultatul i-a pus pe gând pe mulţi iubitori ai voleiului.

“S-au mai întâmplat miracole, dar în mod normal, Volei Municipal Zalău nu putea să piardă în Danemarca”, a spus Adrian Feher.

“Zalăul are un buget care să îi permită să lupte la titlu, dar nu are şanse”

După turul de campionat, Volei Municipal Zalău ocupă ultima treaptă a podiumului şi este la 3 puncte de Dinamo Bucureşti şi la 4 puncte de liderul Arcada Galaţi.  Însă cu toate acestea, Adrian Feher consideră că Zalăul nu poate conta în lupta la primul loc.

“Cu un astfel de buget, Volei Municipal Zalău ar trebui să se bată cu şanse reale la titlu de campioană, chiar dacă Arcada Galaţi are un buget mai mare. Şi noi când am luat campionatul în lupta cu Tomis, cei de la Constanţa aveau un buget de trei ori mai mare decât Remat. Zalăul are un buget care îi permite să se bată la titlul de campioană, dar nu  are şanse. Va fi pe locul 3, pentru care se va bate cu SCMU Craiova. Degeaba ai un astfel de buget şi te baţi doar cu SCMU Craiova, care are jumătate din bugetul Zalăului”, a spus Feher, care a criticat şi unele decizii în privinţa transferurilor.

“S-a adus jucător din Ungaria, care este ţinut pe bancă, la fel şi jucătorul din Finlanda.  Nu vreau să-i jignesc, dar nu poţi să aduci jucători străini şi să îi ţii pe bancă. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată la Zalău”, a spus fostul internaţional.

”Aș veni oricând la Zalău, dacă se va schimba conducerea”

La aflarea veştii că la Volei Municipal Zalău sunt din nou probleme financiare, Adrian Feher a rămas surprins neplăcut.

“Din câte ştiu eu, Primăra s-a achitat de sarcinci şi în timpul în care am fost eu la Zalău. Cred că doar preşedintele Vasile Coţa poate oferi un răspuns în acest sens”, a încheiat fostul voleibalist, nu înainte  de a spune că ar fi dispus să vină să ajute Zalăul şi din altă postură, dar cu o condiţie.

“De Zalău şi de fenomen sunt atras mereu şi aş veni oricând, dacă se va schimba conducerea. Eu am plecat de acolo din cauza familiei Coţa. În rest, nu am cu nimeni nimic”, a precizat Feher.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. g3o

    12 January 2020 at 15:54

    De ce nu se sesizeaza politia, parchetul, sa ancheteze cum a cheltuit fam. Cota banii publici cu care a fost finantat clubul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1