Connect with us

Ştiri din Sălaj

Investiţiile continuă la Jibou şi în anul 2020


Administraţia locală vrea să termine cu bine implementarea unor proiecte de investiţii. În Noul An, vor fi demarate însă şi alte şantiere, care la finalul lucrărilor vor spori confortul locuitorilor de pe micuţul orăşel de pe malul Someşului


Sub buna administraţie condusă de Dan Ghiurco, oraşul Jibou a cunoscut o dezvoltare accelerată graţie unor proiecte importante ce au fost finalizate sau sunt în curs de implementare. Una peste alta, anul 2019 a fost unul prosper pentru micuţul orăşel de pe Someş în care investiţiile, sub diferite forme, au făcut ca orăşelul de pe Someş să arate ca un oraş cochet.

În 2019, au început lucrările de reabilitare şi modernizare a Grădiniţei cu Program Normal Nr. 2, gradul de realizare fiind de 70%. Tot prin această formă de investiţie au început şi lucrările de reabilitare şi modernizare a străzilor Tudor Vladimirescu şi Odorheiului, aceste lucrări fiind finalizate în proporţie de 75%.

Cu bani de la bugetul local s-au modernizat străzi în oraşul Jibou, patru străzi în Cuceu, cinci străzi în Husia, trei străzi în Var, două străzi în Jibou. S-au efectuat lucrări la acostamente, şanţuri, podeţe şi la accesul la proprietăţi, investiţia aceasta fiind finalizată. S-au efectuat lucrări şi la iluminatul public, fiind montate corpuri de iluminat cu led în zona centrală a oraşului. Tot cu bani de la bugetul local, în Jibou au fost amplasate şase puncte de colectare subterane şi trei puncte de colectare selectivă cu acces controlat.

Anul trecut, autorităţile locale din Jibou au mai finalizat extinderea sistemului de supraveghere video, amenajarea unor spaţii pentru petrecerea timpului liber pe strada Castanilor, precum şi reabilitarea şanţurilor, acostamentelor şi accesele în curţi în satul Rona.

Prin Programul Operaţional Regional (POR), în Jibou se află  în derulare un proiect privind lucrări de intervenţie pentru creşterea performanţelor energetice ale blocurilor de locuinţe O1 şi O2. Tot prin POR va şi extinsă şi reabilitată şi Grădiniţa Prichindel. Prin Compania Naţional de Investiţii (CNI), autorităţile locale din Jibou au obţinut finanţare pentru construirea unui Bazin de înot didactic, dar şi pentru construirea unei săli de sport cu tribune cu 180 de locuri. În ambele cazuri a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie de lucrări.

Obiective pentru 2020

Administraţia condusă de Dan Ghiurco vrea să facă treabă bună şi în acest an. Astfel, printre obiectivele Primăriei şi Consiliului Local se numără continuarea lucrărilor prin PNDL, reabilitarea şi modernizarea străzilor T. Vladimirescu şi Odorheiului, reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei cu Program Normal.

Se doreşte şi continuarea lucrărilor prin POR, respectiv lucrări pentru creşterea performanţelor energetice ale blocurilor de locuinţe O1 şi O2 şi extinderea şi reabilitarea termică, instalaţii şi dotări la Grădiniţa Prichindel.

O dorinţă mare a autorităţilor locale este şi continuarea construirii bazinului de înot didactic de pe strada Firizei, nr. 4, precum şi construirea sălii de sport.

Cu bani de la bugetul local, autorităţile din Jibou îşi propun modernizarea aleelor de acces, trotuarelor şi spaţiilor verzi din cartierul Garoafelor. De asemenea, se vor efectua lucrări de modernizare a canalizării pluviale a acostamentelor şi acceselor în satele Cuceu şi Var.

Nu în ultimul rând, va fi reabilitată şi modernizată şi strada Wesselenyi, iar utilităţile vor fi introduse în subteran. Desigur, vor mai fi şi alte proiecte care urmează să fie cuprinse în lista de investiţii.

Pot să spun că anul 2019 a fost unul bun pentru administraţia locală de la Jibou, care a implementat proiecte importante pentru comunitatea locală. Unele au fost finalizate deja cu brio, altele vor fi finalizate în anul 2020. În paralel, vor fi începute lucrările pentru alte alte proiecte de investiţii, care într-un final vor spori confortul cetăţenilor din oraşul Jibou, dar şi a celor patru sate aparţinătoare.

Dan Ghiurco – primarul oraşului Jibou

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj