Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cei doi români susţinuţi de Simex Şimleu au ajuns în cel mai friguros loc de pe planetă


Doi sătmăreni au plecat într-o expediţie inedită, la bordul unei Dacia Duster. Susţinuţi de conducerea renumitei fabrici de mobilă din judeţul Sălaj, cei doi au ajuns la destinaţie, după 11.500 de kilometri parcurşi. Au ajuns cu bine în Oymyakon, Siberia, acolo unde i-a “întâmpinat” o temperatură de -45 de grade


Un plan ambiţios şi o dorinţă arzătoare au fost iniţiativele unei expediţii inedite ce îi are ca actori principali pe sătmărenii Bertici Attila şi Bertici Kinga. Cei doi au primit susţinere de la Simex Şimleu Silvaniei, pentru ca la volanul unei Dacia Duster să parcurgă peste 23.000 de kilometrei dus-întors pe ruta Satu Mare – Oymyakon – Siberia.

Oymyakon este desemnat cel mai friguros punct din lume, un loc în care temperaturile pot ajunge până la -65 de grade celsius. De altfel, cea mai scăzută temperatură înregistrată în acest loc a fost de -71,2 grade, lucru cu care se mândresc localnicii.

Cei doi aveau un singur gând la plecarea din Satu Mare, acela de a fi primul echipaj românesc care ajunge în Oymyakon în plină iarnă. Cu aceste gânduri, cei doi au pornit în luna decembrie către Siberia, iar după 11.500 de kilometri parcurşi au reuşit să ajungă la destinaţie.

În timpul călătoriei nu au lipsit peripeţiile şi cei doi chiar au rămas fără bani şi acte, dar prietenii şi autorităţile le-au fost alături şi au susţinut acest plan curajos. Prin dorinţa de a ajunge în plină iarnă în cel mai friguros loc de pe planetă, Bertici Attila şi Kinga şi-au petrecut şi Sărbătorile de Iarnă departe de cei dragi.

Maşina marca Dacia Duster a rezistat foarte bine şi în aceste condiţii extreme.

De precizat că la Polul Frigului, cum mai este cunoscut Oymyakon trăiesc peste 500 de oameni. Satul se află în regiunea Yakutkia, cea mai mare regiune a Rusiei, cu o suprafaţă de 12 ori mai mare decât a României. În trecut, ruşii foloseau zona pentru deportări.

Una peste alta, pe această cale îi felicităm şi noi pe Bertici Attila şi Bertici Kinga pentru curajul de care au dat dovadă şi pentru faptul că au devenit primul echipaj românesc care ajunge în plină iarnă în cel mai friguros loc de pe planetă.

Pentru cei doi, urmează acum revenirea pe meleagurile noastre şi le dorim drum bun şi fără incidente.

DRAGILOR!! AM REUȘIT!
DUPĂ 11 500 KILOMETRI AM AJUNS LA POLUL FRIGULUI LA OYMYAKON, SIBERIA.
In plină iarnă, un singur echipaj cu mașină românească: Dacia!

Bertici Attila şi Bertici Kinga

Sursa foto: Hello Siberi Expedition

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj