Connect with us

FOTBAL

S-au stabilit datele disputării barajului de promovare în Liga a III-a


Tragerea la sorţi a duelurilor va avea loc în luna februarie, iar jocurile se vor disputa în “dublă” manşă, pe 13, respectiv 20 iunie 2020


Sălajul are din nou echipă în Liga a III-a, după ce Unirea Mirşid a câştigat barajul din vară şi a cedat locul celor de la SCM Zalău. Iubitorii fotbalului sălăjean aşteaptă o promovare în Liga a III-a şi în vara viitoare, iar speranţele se pun în Sportul Şimleu şi Rapid Jibou, cele două grupări aflându-se în mare bătălie pentru titlul de campioană.

Deşi mai sunt multe runde de jucat în primăvară, dar şi un play-off, în februarie se vor putea face primele calcule în priviinţa adversarului pe care reprezentanta Sălajului îl va întâlni la baraj.

Federaţia Română de Fotbal a aprobat în şedinţa Comitetului Executiv regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, care vor avea loc în “dublă” manşă.

Partidele tur au loc pe 13 iunie 2020 de la ora 18.00, în timp ce jocurile retur se vor disputa o săptămână mai târziu, pe 20 iunie, de la ora 17.30.

În luna februarie, FRF va organiza tragerea la sorţi, Sălajul având posibilitatea să dea peste campioanele din Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare sau Bihor.

La jumătatea campionatelor se cunosc favoritele la obţinerea primului loc.

În Liga a IV-a Cluj, la final de tur, pe primul loc se află Someşul Dej, având două puncte avans faţă de ACS Floreşti.

În Bihor, campionatul este dominat autoritar de CAO Oradea, o fostă campioană a României antrenată de Florin Fărcaş, un tehnician care a pregătit-o în Liga a II-a şi pe Silvania Şimleu. CAO Oradea are 15 victorii din tot atâtea meciuri şi avansul faţă de Viitorul Borş este de 10 puncte.

În judeţul Satu Mare sunt trei serii în Liga a IV-a, care la jumătatea campionatului sunt conduse de Talna Oraşu Nou (Seria A), Recolta Dorolţ (Seria B), în timp ce în Seria C două echipe se află la egalitate de puncte, CSM Satu Mare şi CSM Victoria Carei. În judeţul vecin, la finalul sezonului regulat se dispută un play-off pentru desemnarea campioanei judeţene.

Bistriţa-Năsăud este judeţul cotat cel mai slab din Regiunea Nord-Vest. Aici Liga a IV-a are tot două serii, care sunt conduse de  Silvicultorul Maieru (Seria Nord) şi Progresul Năsăud (Seria Sud).

În 2019, adversara campioanei Sălajului la barajul pentru Liga a III-a a fost Viitorul Ulmeni, din Maramureş. În acest judeţ, Liga a IV-a are tot două serii, urmând ca la finalul campionatului, câştigătoarele să joace finala pentru desemnarea campioanei. După  tur, pe primul loc în Seria Nord se află CSM Sighetu Marmaţiei, iar Seria Sud este dominată clar de Progresul Şomcuta Mare. Viitorul Ulmeni nu mai contează în acest sezon în lupta la titlu şi se află doar pe locul 7.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL