Connect with us

Fără categorie

FOTO. Victorie mare: HC Zalău a bătut o echipă de Cupa EHF!


Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a avut un debut foarte bun în 2020 și a câștigat cu Măgura Cisnădie, grupare care evoluează în grupele Cupei EHF. Zălăuancele au practicat un joc foarte bun și au trecut fără emoții de o echipă în lotul căreia se află multe jucătoare cu experiență. La o diferență de cinci goluri s-a impus gruparea de sub Meseș și a urcat un loc în clasament


La prima întâlnire cu fanii din 2020, HC Zalău a avut parte de o susținere importantă din partea spectatorilor, iar tribunele sălii sporturilor au fost aproape pline. Și adversarul cu care s-a duelat Zalăul a reprezentat interes, mai ales că Măgura Cisnădie reprezintă România și în acest sezon al grupelor Cupei EHF.

După garniturile de care dispun cele două echipe, de departe Măgura Cisnădie a avut un plus, având jucătoare cu mare experiență, însă pe semicerc, diferența s-a făcut la alte aspecte. Și anume la ambiția și determinarea cu care au jucat tinerele jucătoare pregătite de Gheorghe Tadici.

A fost o victorie cât se poate de clară pentru HC Zalău, care a condus ostilitățile aproape în permanență. Formația sibiană a fost în avantaj doar în primele minute, dar în minutul 5, Dana Abed-Kader a făcut 3 – 2 și din acel moment, HC Zalău nu a mai putut fi ajunsă.

Cu un joc exact, gazdele s-au desprins la trei goluri în minutul 10 și au avut 7 – 3 în minutul 15, moment în care Alexandru Weber a cerut time-out.

Larisa Șerban a fost ”pariul” lui Tadici la aruncările de la 7 m, iar tânăra jucătoare a reușit nu mai puțin de opt goluri, fiind cea mai bună marcatoare a Zalăului! Prin reușitele sale, HC Zalău s-a desprins pe final de primă repriză și a avut 15 – 10 cu 5 minute înainte de pauză.

Șase goluri a fost cea mai mare diferență de scor (18 – 12), dar în ultimele zeci de secunde, Măgura a recuperat din handicap și s-a intrat la vestiare cu 18 – 14.

Surprinzător, oaspetele nu au renunțat la luptă și au avut o perioadă bună prin minutul 40, când de la 21 – 16 au marcat de trei ori la rând și s-au apropiat la două goluri, 21 – 19!

Fetele lui Tadici s-au trezit rapid, iar Larisa Șerban și Teodora Popescu au marcat în mai puțin de un minut și au readus liniștea. Raluca Kelemen s-a remarcat și ea la un 7 m apărat, iar pe atacul următor, HC Zalău s-a dus din nou la 5 goluri, 25 – 20.

În aceste condiții, finalul a fost fără emoții în tabăra Zalăului, care s-a impus cu 29 – 24 și a urcat pe locul 8 în clasamentul Ligii Naționale.

HC Zalău – Măgura Cisnădie 29 – 24 (18 – 14)

HC Zalău: Raluca Kelemen, Sara Abed-Kader, Adina Sabău – Larisa Şerban (8), Dana Abed-Kader (5), Ana Maria Mihart (4), Andreea Tecar (4), Cristiana Nica (3), Alexandra Severin (3), Teodora Popescu (2), Bianca Berbece, Sabrian Lazea, Amalia Coman, Diana Nichitean, Gabriela Vrabie şi Irina Ivan. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

Măgura: Elena Voicu, Andreea Ilie, Mirela Paşca – Mihaela Ani-Senocico (10), Ada Moldovan (5), Mădălina Predoi (2), Ana Maria Tănăsie (2), Cristian Nan (2), Valentina Panici (2), Adriana Crăciun (1), Denisa Iuga, Diana Predoi, Dijana Ujkic, Natalia Vinyukova şi Roxana Gatzel. Antrenor: Alexandru Weber

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Fără categorie