Connect with us

DIVIZIA A1

BĂTAIE DE JOC. Vicecampionii de la Volei Municipal Zalău, rămaşi fără bani de sărbători


Atmosferă încordată la poalele Meseşului, acolo unde voleibaliştii au rămas din nou cu restanţe salariale. Situaţia e cu atât mai tensionată, cu cât există jucători care nu şi-au primit toţi banii din campionatul trecut, în care Zalăul a cucerit medaliile de argint


Din păcate, situaţia la CS Volei Municipal Zalău rămâne incertă, deşi autorităţile locale au susţinut necondiţionat activitatea voleibalistică. Chiar dacă în ultimii ani bugetul a fost unul consistent, conducerea clubului a rămas de cele mai multe ori cu restanţe faţă de jucători şi antrenori. Mulţi spun că aceasta este şi cauza principală, pentru care CS Volei Municipal a pierdut anul trecut titlul naţional, deşi la un moment dat Leo del Bosco şi compania aveau 11 puncte faţă de Arcada Galaţi, formaţie care avea să devină campioana României.

“Şi anul trecut, dacă băieţii aveau banii la zi, eram campioni”, a precizat un jucător sub protecţia anonimatului. Problemele financiare au măcinat gruparea de la poalele Meseşului şi după finalul sezonului trecut, în care CS Volei Municipal Zalău s-a clasat în final pe locul secund.

Clubul a rămas cu restanţe încă din sezonul trecut!

Deşi Primăria a alocat banii pentru salarii, mai mulţi jucători au rămas fără bani. Astfel, conducerea a rămas cu restanţe pe mai multe luni faţă de majoritatea voleibaliştilor şi faţă de staff-ul tehnic. Unii dintre ei au reclamat CS Volei Municipal Zalău la forul european. Unul dintre jucători a fost Miroslav Gradinarov, cel care mai are de primit de la Zalău nu mai puţin de patru salarii, ceea ce înseamnă cam 20.000 de euro, având în vedere că bulgarul avea un salariu lunar de aproximativ 5.000 de euro!?

“Am de încasat patru salarii de la Volei Municipal Zalău. Am şi reclamat clubul la Federaţia Internaţională, fiindcă nu mi se pare normal să se întâmple aşa ceva. Este pentru prima dată în cariera mea când nu mi-am primit banii”, spunea în vară Gradinarov pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Situaţia este identică şi în acest moment, deoarece voleibalistul nu a primit niciun leu de la Zalău şi mai aşteaptă încă răspunsul de la CEV, pentru ca apoi să se îndrepte spre instanţă.

Alţi jucători, precum brazilianul Leo Del Bosco şi internaţionalii Cristian Bartha şi Andrei Spînu, au semnat o nouă înţelegere cu CS Volei Municipal, sperând că astfel îşi vor primi drepturile salariale. Din câte se pare, cei trei jucători au mai primit bani din restanţe dar clubul a rămas încă dator din sezonul trecut…

Sărbători de Iarnă fără bani

În loc ca situaţia să se regleze, problemele se complică la CS Volei Municipal. Astfel, pentru Sărbătorile de Iarnă, elevii lui Bogdan Tănase au primit de la conducere ca “premiu” o nouă amânare a salariilor. Mai exact, în luna decembrie, voleibaliştii nu şi-au văzut salariile, gest care a provocat un gust amar de Crăciun şi de Revelion.

Aflaţi din nou într-o situaţie delicată, jucătorii l-ar fi rugat pe antrenorul Bogdan Tănase să discute cu conducerea despre acest neajuns. Pe surse, am aflat că familia Coţa ar fi replicat că băieţii nu pot primi salariile, deoarece are bilete la ordin!?

Andrei Spînu – unul dintre liderii echipei, a sunat-o pe doamna Daniela Coţa să rezolve situaţia, dar soţia preşedintelui – care de fapt este şi “dirijorul” clubului, ar fi spus că este ocupată cu primirea colindătorilor la sediul firmei!?

Conducerea clubului pune vina pe Primărie

Văzând aceste lucruri, jucătorii s-au deplasat la sediu pentru a-şi primi banii. Totul s-a întâmplat pe data de 3 ianuarie, după primul antrenament din Noul An.

În faţa băieţilor, doamna Coţa ar fi spus că salariile nu s-au dat deoarece primarul este supărat din cauza faptului că echipa nu a bătut sub 10 adversare precum “U” Cluj, CSM Câmpia Turzii sau Explorări Baia Mare şi că a pierdut jocul din cupele europene disputat în Danemarca, în faţa unei echipe alcătuite din studenţi.

Un vicecampion, neplătit timp de un an!

Până la urmă, voleibaliştii au primit o promisiune, aceea că banii ce trebuiau viraţi în luna decembrie se vor da până pe data de 10 ianuarie. În ce priveşte restanţele financiare din sezonul trecut, şi aici există o promisiune: până la finalul lunii curente. Pe lista jucătorilor din lot cu restanţe încă de campionatul trecut se află Leo del Bosco, Cristian Bartha, Andrei Spînu şi Paul Şomoi, adică jucătorii care au rămas la poalele Meseşului şi pentru actuala stagiune. Din câte se pare, cei trei titulari de drept mai au de primit banii aferenţi pentru două-trei salarii. Situaţia este mai gravă în ce îl priveşte pe mezinul echipei, cel care în anul 2019 nu a primit niciun leu!?

Deşi are un salariu foarte mic, Paul Şomoi nu şi-a primit nici aceşti bani. Mai mult, în momentul în care şi-ar fi solicitat drepturile băneşti pentru un an de muncă, singurul sălăjean din lotul vicecampioanei României a fost umilit, spunându-i-se că poate să meargă liniştit de la echipă, că nu mai e nevoie de el. Trist, cu atât mai mult cu cât banii aceştia pe care conducerea îi manevrează cum vrea sunt bani publici, şi nu sunt puţini deloc.

Nici în ce priveşte situaţia sportivă, CS Volei Municipal nu se poate lăuda prea tare într-un campionat sărac, la startul căreia se află doar 10 echipe, din care trei supravieţuiesc la nivel de avarie, e vorba de CS Universitatea de Vest Timişoara, CSM Câmpia Turzii şi “U” Cluj. Chiar şi aşa, la finalul turului din Divizia A1, gruparea condusă de familia Coţa ocupă locul trei, la patru puncte de liderul Arcada Galaţi şi la trei puncte în spatele ocupantei de pe locul secund, Dinamo Bucureşti.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 ianuarie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1