Connect with us

Ştiri din Sălaj

Val de “şoferi” trimişi în judecată pentru alcool la volan


Doar într-o singură zi, la data de 6 ianuarie, pe rolul instanţei Judecătoriei Zalău au fost admise mai multe rechizitorii întocmite de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în care judecătorii au dispus începerea judecăţii faţă de 6 inculpaţi prinşi fie cu alcoolemie la volan, fie fără permis de conducere


Lista celor care au fost trimişi în judecată pentru pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sunt:

  • TRIF DORIN ALEXANDRU
  • IANCHIŞ VLAD VASILE
  • COLCIAR OVIDIU
  • BULZ ALEX CLAUDIU
  • IVASCAU STEFAN

Lista celor care au fost trimişi în judecatăpentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere sunt:

  • MAGHIAR DANIEL

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Sancţiunile pentru cei care consuma alcool şi se urcă la volan

O alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni.

Conform legislatiei din Romania, atunci când şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Cum poţi afla timpul estimativ în care dispare alcoolul din sânge

Aplicaţia Zero la Mie le spune utilizatorilor care au consumat alcool timpul estimativ în care vor ajunge din nou la 0‰ alcool în sânge. Pentru a afla timpul necesar pentru revenirea la limita legală de 0‰ alcool în sânge trebuie parcurşi cinci paşi. Pe baza datelor introduse în secţiunea bio, precum gen, înălţime, greutate, cantitate şi tip de alcool consumat, dar şi timpul de consum, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie. Dacă utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicaţie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj