Connect with us

FOTBAL

Retrospectiva Ligii a IV-a Sălaj: Luptă la baionetă pentru titlul de campioană


La jumătatea campionatului, Sportul Şimleu şi Rapid Jibou sunt marile favorite la câştigarea campionatului, cele două rivale fiind la egalitate de puncte şi despărţite în vârful clasamentului doar de golaveraj. La 4 puncte în spatele acestor două grupări se află Dumbrava Gîlgău, care are un meci mai puţin jucat,  astfel că vicecampioana Sălajului poate avea un cuvânt de spus în lupta pentru supremaţie. Surpriza vine de la AS Chieşd, care a reuşit un salt impresionat în toamnă şi a încheiat anul 2019 pe loc de play-off


Din punct de vedere al numărului de echipe, Liga a IV-a Sălaj pare un campionat sărăcăcios, cu doar 11 formaţii la start.

Însă, cu toate acestea, aceste eşalon oferă o întrecere interesantă, disputată şi palpitantă, în condiţiile în care sunt două grupări cu obiective clare de a câştiga campionatul, dar şi de a promova în Liga a IV-a. Sportul Şimleu şi Rapid Jibou sunt cele două pretendente la titlul de campioană, cele două rivale fiind la egalitate de puncte la mijlocul campionatului şi despărţite doar de golaveraj.

Derby-urile din play-off, cele mai aşteptate!

Sportul Şimleu şi Rapid Jibou au o linie de clasament aproape identică, cu 10 victorii, o remiză şi câte o înfrângere în cele 12 jocuri disputate în sezonul de toamnă. Sportul Şimleu stă mai bine decât Rapid Jibou, la golaveraj, având cel mai bun atac (55 de goluri), dar şi cea mai bună apărare (doar 9 goluri primite). De aceste cifre nu este departe nici Rapid Jibou, care a marcat 53 de goluri şi a primit 13.

Deja între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou au avut loc două confruntări, în toamna lui 2019. În chiar prima etapă, Rapid Jibou a câştigat cu 3 – 1 pe teren propriu, dar Sportul Şimleu şi-a luat revanşa la prima etapă din retur, când s-a impus sub Măgură cu 2 – 1. Ambele formaţii au suferit câte un scurtcircuit în turul de campionat, în jocurile cu CS Barcău Nuşfalău. Sportul Şimleu a remizat, scor 0 – 0, pe teren propriu, în timp ce Rapid Jibou a scos în extremis o remiză, la Nuşfalău, scor 2 – 2, după ce a fost condusă de două ori.

Primăvara lui 2020 vine cu alte dueluri interesante între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou. Acestea vor avea loc în play-off-ul campionatului, acolo unde vor accede primele patru clasate. Astfel, după terminarea sezonului regulat se vor mai juca încă şase etape, iar în aceste condiţii, vor mai fi două confrunătări între primele două clasate. Se va intra cu punctele acumulate după sezonul regulat şi mai mult ca sigur, titlul se va decide în această fază a campionatului.

Sportul Şimleu şi Rapid Jibou sunt încă în vacanţă, dar urmează să se reunească în perioada următoare pentru a pregăti a doua parte de campionat. Ambele grupări speră să îşi întărească loturile, pentru a-şi creşte şansele la primul loc.

Întreaga retrospectivă o puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului Sportul Sălăjean din 8 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL