Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, pentru prima dată în faţa fanilor în 2020


La primul meci oficial din noul an, gruparea de sub Meseş se duelează cu Măgura Cisnădie, o formaţie care reprezintă România pentru al doilea an la rând în grupele Cupei EHF. În campionat, formaţia din judeţul Sibiu se află doar pe locul 8, cu un punct mai mult decât Zalăul 


Miercuri, ora 18.30, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”:

HC Zalău – Măgura Cisnădie

HC Zalău a avut o perioadă intensă de pregătire iar în decurs de vreo 6 săptămâni a disputat nu mai puţin de 13 jocuri amicale, tocmai pentru a fi cât mai bine pregătită la reluarea campionatului.

După o pauză destul de lungă, Liga Naţională revine în actualitate, campionatul urmând se se reia cu penultima etapă din tur. De fapt, în zilele trecute au şi avut loc primele meciuri din 2020, două restanţe, în care au fost angrenate CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea. Campioana a reuşit doar o remiză în deplasarea de la Buzău, iar în aceste condiţii, lupta l-a titlu s-a relansat.

În ceea ce o priveşte pe HC Zalău, să spunem că are parte de un meci dificil la reluarea campionatului, urmând să joace miercuri, de la ora 18.30, pe teren propriu cu Măgura Cisnădie.

Programat iniţial pentru ziua de marţi, jocul a fost mutat pentru miercuri, la solicitarea celor de la Cisnădie, care au avut un program încărcat în ultimele zile. De la Crăciun, Măgura Cisnădie a disputat deja două partide oficiale. Mai întâi restanţa cu Gloria Bistriţa, pe care a pierdut-o la două goluri diferenţă, după care duminică a evoluat în grupele Cupei EHF. Gruparea pregătită de Alexandru Weber a fost surclasată în Croaţia de Podravka Koprivnica, la o diferenţă de 12 goluri (38 – 26), iar imediat după acest joc a luat drumul Zalăului şi a ajuns sub Meseş încă de luni după-amiază, tocmai pentru ca jucătoarele de la Măgura să fie cât mai bine pregătite pentru jocul cu HC Zalău.

După loturile de care dispun cele două echipe, Măgura Cisnădie are un avantaj în faţa Zalăului, având la dispoziţie jucătoare cu mare experienţă pentru acest nivel. Iar în această categorie se află Ada Moldovan, Elena Voicu, Roxana Gatzel, Mihaela Ani-Senocico, Ana Maria Tănăsie, dar şi Valentina Panici, jucătoare care mai bine de 6 ani a îmbrăcat tricoul Zalăului.

Însă, HC Zalău are un alt atuu, al jucătoarelor mai tinere care vor să creacă în valoare, iar acest lucru o pot face doar în jocuri cu adversari tari. În plus, formaţia sălăjeană are şi un avantaj moral în faţa echipei din Cisnădie, pe care a învins-o de fiecare dată în meciurile de la Zalău. Mai mult, echipa lui Tadici a câştigat şi finala mică de la turneul Cupei României în faţa formaţiei sibiene şi a cucerit medaliile de bronz.

Partida dintre HC Zalău şi Măgura Cisndăie are loc de la ora 18.30, iar la sală sunt aşteptaţi cât mai mulţi spectatori, fiind primul joc din 2020 pe care îl dispută echipa lui Tadici. Biletele pentru acest meci se pun în vânzare miercuri, de la ora 15.30, la casieria sălii sporturilor, preţul unui bilet fiind 10 lei.

Jocul va fi oficiat de cuplul de arbitri format din Robert Harabagiu şi Silviu Stănescu, ambii din Moreni, în timp ce observator FRH a fost delegat Cristian Potora din Cluj-Napoca.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL