Connect with us

Ştiri din Sălaj

Liviu Balint este oficial membru PNL


Deputații Pro România care au votat învestirea Guvernului Orban s-au înscris în PNL


Foștii lideri ai Pro România, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, au fost primiți luni în PNL, devenind direct membri în conducerea centrală a partidului, Biroul Executiv, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro.

Alături de Constantin și Cîmpeanu, au intrat în PNL alți trei foști deputați Pro România care au votat învestirea Guvernului Orban: Mircea Banias, Damian Florea și Liviu Ioan Balint.

Decizia privind primirea în PNL a celor cinci a fost luată în unanimitate de Biroul Executiv al partidului, au mai explicat sursele citate. Constantin și Cîmpeanu și-au negociat intrarea în PNL odată cu decizia de a acorda votul de învestitură pentru guvernul liberal, după cum G4Media.ro a scris încă de atunci (detalii aici).

După ce au votat învestirea Guvernului Orban, deși Victor Ponta interzisese tuturor parlamentarilor Pro România să facă acest lucru, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au fost suspendați din partid, deși erau membri fondatori ai formațiunii. Pe 20 decembrie, cei doi și-au anunțat demisiile din partidul condus de Victor Ponta, alături de mai mulți parlamentari și lideri de organizații județene.

La finalul annului trecut, alți doi deputați care au votat învestirea Guvernului Orban, de data aceasta de la PSD, au fost primiți în PNL.

Purtătorul de cuvânt al PNL Sălaj, Paul Maghiu a declarat pentru Știrile din Sălaj că :

“La finalul ședinței Biroului Executiv al PNL, Ludovic Orban a anunțat că a fost aprobat un protocol de înglobare, ”de integrare în PNL”, a tuturor celor care au votat moțiunea de cenzură și instalarea guvernului liberal.
Pe de altă parte, orice persoana care își exprimă intenția de a deveni membru al Partidului Naţional Liberal – filiala Sălaj, trebuie să depună o adeziune, iar această adeziune trebuie să fie analizată și aprobată în forurile statutare ale partidului (conform Statutului și Regulamentului). Ori, în momentul de faţă, nu suntem în această situație la nivelul organizației PNL Sălaj.”

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj