Connect with us

FOTBAL

Alex Turcu, după ce s-a despărțit de SCM Zalău: “Nu regret nimic, a fost și frumos”


Mijlocaşul jibouan s-a despărţit de gruparea zălăuană după doar o jumătate de an, în care a “bifat” patru jocuri ca şi titular, marcând şi un gol, în partida cu Unirea Alba Iulia


Din păcate, numărul de fotbalişti originari din Sălaj scade la SCM Zalău. După ce în timpul turului l-a pus pe liber pe Andrei Bene, formaţia de la poalele Meseşului s-a despărţit în această iarnă de încă doi fotbalişti sălăjeni. Este vorba de zălăuanul Daniel Supuran şi jibouanul Alex Turcu, care în sezonul trecut fuseseră legitimaţi la echipe de Liga a IV-a.

În tur, aceştia au fost şi titulari, dar mai mult au fost rezerve sau au intrat în teren în cursul jocurilor. Ca urmare, conducerea clubului a decis să rezilieze contractele celor doi jucători, având în vedere că la poalele Meseşului vor poposi în perioada viitoare fotbalişti cu experienţă, care să poată ajuta echipa la evitarea retrogradării.

În ce îl priveşte pe Turcu, acesta a început sezonul ca titular, după care a stat mai mult pe banca de rezerve. Statutul de rezervă nu prea i-a priit mijlocaşului în vârstă de 31 de ani, care la Rapid Jibou a fost căpitanul echipei şi unul dintre liderii din vestiar. Asta, pentru ca la campioana Unirea Mirşid să fie unul dintre cei mai buni jucători.

De precizat, însă, şi faptul că fotbalistul din Jibou a fost unul dintre singurii jucători din lotul Zalului, care în paralel a şi muncit, el fiind de şapte ani profesor de educaţie fizică la Şcoala Gimnazială din Gîlgău Almaşului. Probabil că şi naveta de la Zalău la Jibou şi la Gîlgău şi-a pus amprenta asupra evoluţiilor din teren a lui Alex Turcu. 

“Am început greu perioada la SCM, cu o accidentare în care am pierdut jumătate din pregătirea de vară. Apoi, câteva decizii ale antrenorului în primele meciuri jucate ca titular, care m-a tot scos la pauză, pe care nu mi le-a explicat și pe care nu le înțeleg nici acum, m-au făcut să îmi pierd încet încrederea în mine și nici nu am mai fost folosit în echipă. A fost de la început o presiune imensă pe echipă, din cauza penalizării cu cele 6 puncte. Lucrurile s-au schimbat multe în bine după venirea domnului Marius Paşca. Nu regret nimic, a fost și frumos, am făcut multe sacrificii în aceste şase luni, în care mi-am cam neglijat familia. Cu toate acestea, familia m-a susţinut tot timpul şi pentru asta îi mulţumesc! În continuare, îmi doresc să ajung la o echipă care își dorește promovarea la Liga III-a”, a declarat Alex Turcu pentru Sportul Sălăjean.

În cele şase luni, în care a îmbrăcat tricoul formaţiei SCM Zalău, jibouanul a fost titular în jocurile cu Unirea Dej, Viitorul Şelimbăr, Avântul Reghin şi Unirea Alba Iulia, în ultimul reuşit şi un gol.

Deşi încă nu a semnat cu o altă echipă, Alex Turcu este foarte aproape de o revenire la Rapid Jibou, formaţie care a terminat turul Ligii a IV-a pe locul 2 – cu acelaşi punctaj faţă de liderul Sportul Şimleu, şi care doreşte să promoveze!

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 ianuarie 2020.  

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL