Connect with us

FOTBAL

Gabriel Vaşvari, cel mai constant jucător de la Sepsi 


Fotbalistul a jucat în 21 din cele 22 de etape care s-au disputat în 2019 şi a înscris cinci goluri, fiind al doilea marcator al echipei


Deşi are 33 de ani, Gabriel Vaşvari este un exemplu de urmat în rândul jucătorilor tineri. Iar acest lucru o demonstrează rezultatele avute de-a lungul timpului la echipele la care a evoluat.

Din vara anului 2013, Vaşvari evoluează pe prima scenă a fotbalului românesc, unde a bifat peste 200 de meciuri, la FC Botoşani, Poli Timişoara şi Sepsi Sfântu Gheorghe.La formaţia din Sfântu Gheorghe este cel mai învârstă jucător, dar acest aspect nu îl împiedică să fie şi unul dintre cei mai buni fotbalişti.

Drept urmare, în prima parte a sezonului, zălăuanul a fost cel mai constant jucător şi a jucat în 21 din cele 22 de etape care s-au scurs din acest campionat al Ligii 1.

În nu mai puţin de 19 jocuri, Vaşvari a fost integralist şi a lipsit doar într-un singur meci, cu Gaz Metan Mediaş, când a fost suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

“Am cele mai multe minute jucate în cele 22 de etape şi mă bucur că am avut continuitate şi am fost sănătos. Mă bucură că antrenorii au avut încredere în mine”, a spus Gabriel Vaşvari.

Al doilea marcator al echipei, cu 5 goluri

Sepsi Sfântu Gheorghe a încheiat anul în forţă şi a înregistrat trei victorii consecutive, cu Academica Clinceni, Dinamo Bucureşti şi Chindia Târgovişte.

În meciul cu Chinida – care a fost ultimul din 2019 – Vaşvari a reuşit un gol important, de la “punctul cu var”, reuşind să egaleze la 1 – 1. Sepsi s-a impus în cele din urmă cu 3 – 1 şi a încheiat anul pe locul 8.

“A ieşit totul cum ne-am dorit. Am încheiat anul foarte bine, cu trei victorii consecutive şi sperăm să continuăm în acest fel şi după pregătirea de iarnă. Ştiu că vom face o  pregătire foarte bună, fiindcă îl cunosc foarte bine pe domnul Leo Grozavu şi ştiu ce fel de pregătire face. După cantonament vom arăta şi mai bine”, ne-a declarat Gabriel Vaşvari, care este al doilea marcator al echipei, cu 5 goluri, după Goran Karanovic, care are şapte reuşite.

“Mă bucur că am marcat cinci goluri şi am reuşit să îmi ajut echipa. Stilul meu nu este să marchez. Eu joc pe un post mai defensiv şi nu devine prioritar să marchez goluri. Dar dacă reuşesc să înscriu cu atât mai bine”, a spus Vaşvari, care  a ajuns să contabilizeze 221 de meciuri în Liga 1, eşalon în care a marcat până acum 38 de goluri.

“Dacă ne trezeam mai repede, puteam să sperăm la play-off”

În sezonul trecut, Sepsi a reuşit o performanţă notabilă şi s-a calificat în play-off-ul Ligii 1. Cu patru etape rămase de jucat din sezonul regulat, formaţia din Sfântu Gheorghe ar mai avea şanse matematice, fiind pe locul 8, la 7 puncte de Viitorul, formaţie aflată pe poziţia a şasea.

“Noi ne-am luat gândul de la play-off şi ne pregătim pentru play-out. Şi în meciul cu Chindia, gândul nostru a fost să câştigăm şi să ne mărim distanţa faţă de ei. Este foarte greu să prindem play-off-ul, fiindcă ar trebui să câştigăm toate meciurile care au mai rămas, dar şi aşa tot nu am fi siguri.Cred că lupta se va da între Gaz Metan, Viitorul şi FC Botoşani.  Noi dacă ne trezeam mai repede şi avea două-trei puncte în plus, atunci puteam să ne gândim la o calificare în faza superioară a campionatului”, ne-a declarat fotbalistul zălăuan.

Liga 1 a intrat într-o pauză până la începutul lunii februarie când se va relua pentru ultimele patru etape din sezonul regulat. În aceste etape, Sepsi mai are de jucat cu Hermannstad, Poli Iaşi, FC Botoşani şi Astra.

Sursa foto: sepsiosk.ro

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL