Connect with us

VOLEI

Liga Campionilor se poate juca la Zalău!

Graţie eforturilor depuse de preşedintele Liviu Ciupe, supervizorul CEV şi-a dat acordul ca CS Remat să găzduiască la Zalău meciurile din grupele Ligii Campionilor, condiţia fiind efectuarea unor lucrări minime de modernizare a anexelor!

Suporterii voleiului sălăjean şi-au văzut visul împlinit, în momentul în care CS Remat a devenit campioana României, iar frenezia a cuprins întreaga familie a iubitorilor sportului de sub fileu din judeţ, după ce relaţiile finanţatorului Liviu Ciupe ne-au deschis larg poarta spre grupele Ligii Campionilor. Deziluzia a fost cruntă atunci când diriguitorii clubului de la poalele Meseşului au anunţat că Sala Sporturilor nu are capacitatea de a găzdui o astfel de competiţie, municipiul Cluj-Napoca fiind trecut în dosarul trimis la Federaţia Europeană de Volei ca Primă locaţie în găzduirea meciurilor de pe teren propriu.

La începutul săptămânii, supervizorul din partea CEV a venit în România pentru a inspecta bazele de la Cluj-Napoca şi Zalău, în vederea stabilirii oraşului ce va găzdui partidele pe care CS Remat le va susţine în compania campioanelor din Germania, Italia şi Polonia. Trecut ca primă opţiune în dosarul trimis la forul european de la Viena, oraşul de pe Someş a fost vizitat primul, iar inspectorul originar din Ungaria s-a declarat foarte încântat de cele văzute la Sala “Horia Demian”. “După ce a văzut la Cluj-Napoca, chiar mi-a fost greu să-l mai aduc la Zalăul pe oficialul CEV”, ne-a mărturisit preşedintele Liviu Ciupe. Totuşi, ungurul şi-a făcut datoria şi a venit în urbea de la poalele Meseşului, unde a avut parte de o primire de gală, oficiată de primarul Radu Căpîlnaşiu, preşedintele Tiberiu Marc şi prefectul Vegh Alexandru! Au urmat multe analize şi măsurători, la finalul cărora am primit un răspuns mai mult decât încurajator. “Nu mai este necesară mărirea capacităţii tribunelor, iar sala corespunde. Singurele renovări şi modernizări trebuie făcute la vestiare, la sala de protocol şi la celelalte anexe. in sală trebuie făcute foarte mici modificări. Trebuie să recunoaştem că oficialul de la CEV a făcut o dispensă, pentru ca Zalăul să poată găzdui meciuri de Champions League. A spus că nu avem condiţii bune, dar acceptabile, având în vedere că suntem la început de drum”, a explicat satisfăcut preşedintele Liviu Ciupe. Dacă directorul general al grupului de firme Rematinvest şi-a pus la bătaie toate forţele şi relaţiile pentru a se ajunge în acest punct, acum urmează ca Primăria, cea care administreaza Sala Sporturilor, să demareze rapid lucrările de modernizare necesare. La finele lunii septembrie, trebuie trimis un nou raport, cu toate modificările solicitate, iar în baza acestuia se va putea da acceptul ca Zalăul să primească vizita celor mai galonate echipe de volei din Europa.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VOLEI