Connect with us

Ştiri din Sălaj

La Plopiş se va construi o capelă prin fonduri europene


Investiţia se demarează printr-u proiect depus pe GAL, iar lucrările vor începe în primele luni ale anului 2020


Administraţia locală din Plopiş a demarat o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea comunei.  A necesitat timp până când s-au finalizat autorizaţiile, avizele şi toată procedura de licitaţie, însă din anul 2020 se va trece propriu-zis şi la lucrări.

Un proiect mai mic, dar important poate fi finalizat anul viitor. Este vorba de construcţia unei capele, la Plopiş, lângă cimitir.

Investiţia se demarează printr-un proiect depus pe GAL, de unde Primăria comunei Plopiş va primi 50.000 de euro, iar diferenţa de bani pentru finalizarea construcţiei va fi suportată cu bani de la bugetul local.

A fost desemnat consctructorul, autorizaţia de construcţie la capelă a fost emisă, la fel şi avizele, astfel că lucrările vor putea începe încă din primele luni ale anului 2020.

Fiind o lucrare mai mică, aceasta s-ar putea finaliza într-un timp mai scurt, spre finalul anului 2020, când va fi dată în folosinţă cultelor religioase din comună.

Tot în anul 2020 vor începe lucrările la un proiect măreţ de infrastructură, este vorba de “Modernizare drumuri de interes local”, proiect care s-a demarat în anul 2018.

Sunt prevăzuţi pentru asfaltare peste 30 de kilometri de drum, iar cea mai mare porţiune se va asfalta în satul Făgetu, dar şi unele drumuri spre localitățile Iaz şi Plopiş.

“S-a finalizat proiectarea, au ieşit avizele şi s-a desemnat constructorul. Lucrările vor începe de anul viitor. Este un proiect foarte important, care sperăm să îl ducem la bun sfârşit. După ce va fi finalizat, vom putea spune că la Plopiş, drumurile şi uliţele sunt asfaltate în proporţie de 85-90%. Vor mai rămâne doar câteva străzi lăturalnice”, ne-a declarat Nicolae Criste, primarul comunei Plopiş.

 

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj