Connect with us

FOTBAL

Renunta FC Silvania la Liga a II-a?

Pentru a doua oara în aceasta vara, reunirea lotului s-a amânat la Simleu Silvaniei. Prevazut pentru luni, primul antrenament sub comanda lui Adrian Anca nu a mai avut loc, si asta din cauza problemelor legate de organizare. Mai precis, din cauza faptului ca nu toti oamenii de afaceri, care au fost lânga echipa în sezonul trecut, îsi manifesta dorinta de continuitate, iar criza financiara este cel mai mare impediment.

“Mitica Ardelean a spus sa nu chemam jucatorii la pregatiri, pâna nu vor fi rezolvate problemele financiare. Insa, el nu mai este dispus sa continue finantarea, decât daca continua si ceilalti oameni de afaceri cu care s-a pornit la drum”, a fost explicatia presedintelui Ioan Gurzau. Sigur, în discutie sunt Teodor Pop si Gavril Biris, care nu si-au mai manifestat disponibilitatea pentru a sustine financiar echipa si în sezonul viitor, însa vor oferi mijlocul de transport pentru toate deplasarile. Intentiile celor de la Silvania sunt cel putin surprinzatoare, având în vedere faptul ca situatia financiara este destul de stabila sub Magura, spre deosebire de multe alte echipe cu pretentii, unde exista datorii mari, inclusiv fata de jucatori. Mai mult, la finele lunii, la Simleu Silvaniei trebuie sa soseasca si prima transa din transferul lui Ciprian Brata la International Curtea de Arges, în valoare de peste 600 milioane lei vechi. Grosul va veni în primavara anului viitor, când argesenii trebuie sa vireze ultima transa, în valoare de aproximativ 2.5 miliarde lei.  Din pacate, niciunul dintre cei implicati financiar nu a putut fi contactat ieri, pentru lamurirea situatiei, o situatie ce începe se semene tot mai mult cu cea din vara trecuta, când înscrierea în Liga a II-a a fost sub semnul întrebarii pâna pe ultima suta de metri. Singurul care a comentat situatia a fost Lucian Bode, care este deputat pe Colegiul Simleu în Parlamentul României. “Probleme financiare sunt peste tot, dar asta nu înseamna ca trebuie sa renuntam la ceva frumos, care a adus atâtea si atâtea satisfactii tuturor iubitorilor fotbalului din Salaj. In calitate de parlamentar, nu ma pot implica financiar, rolul meu fiind acela de a aduna la aceeasi masa oamenii care vor sa sustina. Si acest lucru s-a întâmplat deja, dar problema este aceea a seriozitatii partenerilor. Din pacate, nu toti s-au tinut de cuvânt. Eu sper, totusi, ca toate problemele se vor reglementa. "mi doresc din tot sufletul ca echipa sa poata evolua si în sezonul viitor tot în Liga a II-a si voi face tot ce sta în puterile mele pentru a se întâmpla acest lucru”, a punctat Lucian Bode.

Credem ca ar fi imperios necesara si implicarea Consiliului Judetean Salaj în aceasta ecuatie, si asta pâna nu va fi foarte târziu. E greu de construit o echipa de fotbal pentru Liga a II-a, iar salajenii au asteptat ani buni pentru a se putea bucura de un spectacol fotbalistic, pentru ca acum sa se vada din nou aproape de a fi privati de acest lucru.  

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL