Connect with us

Ştiri din Sălaj

Doi ani de la tragedia din Sâg, în care Alex Ispas a fost accidentat mortal de Andreas Olariu


Olariu Alexandru Andreas este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului


Acum două zile, pe 26 decembrie 2019 s-au împlinit 2 ani de a tragedia din Sîg, când Andreas Olariu din Chieşd a consumat băuturi alcoolice la discoteca din Sîg, apoi s-a urcat beat la volan, chiar dacă nu avea permis de conducere şi a intrat într-un grup de tineri. Alex Ispas din Valcău de Jos a murit în urma rănilor suferite, iar alţi doi tineri au ajuns la spital în stare gravă.

Procurorii de la Parchetul Şimleu Silvaniei nu au mai comunicat nimic despre acest caz, în care aflarea adevărului şi tragerea la răspundere a vinovatului, se pare că este tot mai dificilă. Încă de la începutul investigării acestui caz, procurorii s-au lovit de tot felul de “blocaje” şi tergiversări venite din partea avocaţilor inculpatului, chichiţe legislative şi portiţe care fac ca acest caz să dureze mult până să fie elucidat.

Culmea face că doar după 6 luni de la tragedie, Andreas Olariu îşi dobândeşte permisul de conducere, fiindu-i eliberat de Poliţie, pe motivul că nu avea cazier judiciar.

Aşa se face că de sărbătorile de iarnă familia Olariu din Chieşd se adună la aceeaşi masă, însă de doi ani încoace sărbătoarea Crăciunului pentru familia Ispas din Valcău de Jos este doliu, suferinţă şi lacrimi pe obraz pentru cel care a fost Alex Ispas, care astăzi este doar o stea pe cer.

Olariu Andreas l-a accidentat mortal cu maşina primită de la părinţi pe tânărul Alex Ispas, de 23 de ani

Olariu Andreas Alexandru, de 19 ani, din Chieşd, a omorât în 26 decembrie 2017 un tânăr de 23 de ani şi a rănit grav alţi doi tineri, după ce s-a urcat la volan beat şi fără să aibă permis de conducere, în dimineaţa celei de-a doua zi de Crăciun, 26 decembrie 2017, după ce a chefuit bine în discoteca din Sîg. Conducea maţina primită de la părinţi. A pierdut controlul volanului şi a intrat într-un grup de tineri. Alex Ispas, de 23 de ani, din comuna Valcău de Jos, a murit la scurt timp, iar alţi doi adolescenţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Inculpat pentru două infracţiuni rutiere şi pentru ucidere din culpă, Olariu Andreas a făcut între timp şcoala de şoferi şi astăzi conduce fără nicio problemă pe drumurile publice, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Potrivit Poliţiei, Olariu Alexandru şi-a dobândit permisul de conducere, categoria B, la data de 6 iunie 2018, acesta fiindu-i eliberat de SRPCIV Sălaj.
După accidentul groaznic din iarna lui 2017, magistraţii Simleuani l-au plasat iniţial în arest la domiciliu. Judecătorii Tribunalului Sălaj au decis apoi să-l aresteze preventiv. Olariu Andreas a stat în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj 60 de zile, din 3 ianuarie până în 3 martie 2018, după care, liber fiind, a dat examenul pentru carnet şi acum conduce.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole




 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj