Connect with us

HANDBAL

FOTO. HC Zalău, surclastă în primul meci de la Memorialul “Constantin Tită”


Gruparea pregătită de Gheorghe Tadici a pierdut la opt goluri diferenţă disputa cu SCM Craiova, din debutul turneului de verificare de la Râmnicu Vâlcea


După ce a câştigat Cupa Consiliului Judeţean Sălaj, HC Zalău s-a deplasat la finele săptămânii trecute la Râmnicu Vâlcea, pentru a participa la ediţia din acest an a Memorialului “Constantin Tită”. La ediţia din acest an, pe lângă HC Zalău şi echipa gazdă, SCM Râmnicu Vâlcea, mai participă SCM Craiova şi CSM Slatina.

Turneul a debutat sâmbătă dimineaţa cu partida dintre SCM Craiova şi HC Zalău. Având un moral bun după ce a câştigat turneul de la Zalău, echipa pregătită de Gheorghe Tadici a abordat cu încredere duelul cu SCM Craiova şi începutul jocului le-a aparţinut, având avantaj de două goluri, 1 – 3, 2 – 4. Însă, elevele lui Bogdan Burcea şi-au revenit şi au preluat conducerea, iar până la pauză s-a desprins la două goluri diferenţă, scor 16 – 14.

Sigur, ambii antrenorii au folosit toate jucătoarele pe care le-au avut la dispoziţie, iar acest aspect avea să afecteze mai tare echipa din Zalău. Astfel, SCM Craiova a controlat partea secundă şi s-a desprins tot mai mult pe tabelă.

În cele din urmă, oltencele au reuşit să obţină o victorie la opt goluri diferenţă, scor 33 – 25, debutând cu dreptul la turneul amical de la Râmnicu Vâlcea.

Nu mai puţin de trei jucătoare au reuşit să înscrie câte 7 goluri. Alexandra Severin şi Dana Abed-Kader au fost cele mai bune marcatoare de la HC Zalău, în timp ce pentru SCM Craiova, cea mai bună marcatoare a fost Ana Maria Savu.

Savu (ex-Dragut) a ajuns în luna noiembrie la gruparea din Oltenia, după ce în 2017 aceasta cucerise medalia de bronz în Liga Naţională în tricoul celor de la HC Zalău.

În celălalt meci al turneului, SCM Râmnicu Vâlcea a învins cu 29 – 20 CSM Slatina. Următoarele jocuri vor avea loc după-amiază, de la ora 17.00 va fi duelul dintre CSM Slatina şi SCM Craiova, în timp ce de la ora 19.00 va avea loc disputa dintre HC Zalău şi SCM Râmnicu Vâlcea.

Sursa foto: Dan Lixandru


SCM Craiova – HC Zalău 33 – 25 (16 – 14)

HC Zalău: Raluca Kelemen, Adina Sabău, Sara Abed-Kader – Alexandra Severin (7 goluri), Dana Abed-Kader (7), Bianca Berbece (2), Ana Maria Mihart (2), Larisa Şerban (2), Andreea Tecar (2), Cristiana Nica (1), Tatyana Prycop (1), Teodora Popescu (1), Diana Nichitean, Amalia Coman, Gabriela Vrabie, Irina Ivan şi Sabrina Lazea. Antrenor: Gheorghe Tadici


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL