Connect with us

Ştiri din Sălaj

Pericol de explozie la un bloc din Zalău. Locatarii au fost evacuaţi


Aproape 20 de locatari dintr-un bloc cu 38 de apartamente din cartierul Dumbrava Nord au fost obligaţi în a doua zi de Crăciun să îşi părăsească apartamentele din cauza unor defecţuni la conducta de gaz metan


Momente de panică într-un bloc de pe strada General Dragalina (cartierul Dumbrava Nord) din municipiul Zalău.

În a doua zi de Crăciun, locatarii au simţit miros din conductele de gaz metan şi au fost alarmante echipajele de intervenţii.

Undeva în jurul orei 17.00, la faţa locului au ajuns echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul Zalău, care au asigurat măsuri PSI, după ce au realizat că pe casa scării există pierderi de gaz.

“La subsolul blocului P40 se simte miros de gaz şi s-a evacuat întreg blocul. La locul intervenției s-au deplasat un echipaj Delgaz și un echipaj de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj”, menţionează Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.

Mai întâi, a fost evacuată prima dintre cele două scări. Nu mai puţin de 13 locatari, adică 12 adulţi şi un copil, aflaţi în interiorul apartamentelor în acest moment, au fost obligaţi să îşi părăsească proprietăţile. Mai apoi, au fost evacuaţi şi cetăţenii din cea de-a doua scară a blocului, e vorba de alţi nouă locatari (6 adulţi şi trei copii).

Între timp, echipa Delgaz aflată la locul intervenției a lucrat pentru identificarea scurgerii de gaze.

Conform reprezentanţilor ISU Sălaj, au fost detectate scurgeri de gaz la o îmbinare a conductei situate lângă un apartament de la etajul 1.

Se continuă verificările la toată instalația de livrare a gazului, iar la locul intervenției a sosit şi a doua echipă a distribuitorului de gaze.

Locatarii se află şi acum afară, aşteptând veşti bune de la echipajele de intervenţii pentru a putea înnopta la ei acasă…

După o intervenţie ce a durat aproape două ore, acţiunea echipelor aflate la faţa locului au reuşit să remedieze defecțiunea, astfel că intervenția a avut final fericit.

La ora 19.00, echipele Delgaz afirmă că NU mai sunt scurgeri de gaz şi se permite locatarilor accesul în apartamente.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj