Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău s-a calificat fără emoții la turneul final al Cupei României


Vicecampioana României a câștigat cu 3 – 0 partida de pe terenul divizionarei secunde – Steaua București  – și merge în final-four-ul competiției, acolo unde au mai ajuns Dinamo, Arcada Galați și SCMU Craiova


Volei Municipal Zalău a încheiat anul cu o calificare în final-forul-ul Cupei României, după ce duminică seara s-a impus pe terenul celor de la Steaua București.

Având parte de un adversar din liga secundă, vicecampioana a fost favorită certă, însă înaintea jocului, antrenorul Bogdan Tănase era mai rezervat, având în vedere că echipa sa a acumulat o oboseală, după seria de cinci jocuri în 16 zile.

Până la urmă, acest aspect nu a contat, iar Volei Municipal Zalău a arătat că este superioară adversarului, din primul set, pe care l-a început în forță. A fost 1 – 5 după un ”as” a lui Ghionea, iar deja Steaua a cerut time-out. Diferența de pe tabelă a fost în continuare în favoarea Zalăului, care a avut 5 – 10, 10 – 15 și 16 – 22, moment în care gazdele au solicitat din nou întreruperea jocului. Steaua nu a putut face mare lucru, iar primul set s-a încheiat cu scorul de 19 – 25.

În setul doi, Steaua a condus în debut cu 3 – 2, dar a urmat o serie de cinci puncte câștigate de zălăuani, iar scorul a devenit 3 – 7. Din acel moment, formația sălăjeană a defilat și a reușit să își adjudece setul secund, cu 18 – 25.

Antrenorul Zalăului a făcut câteva schimbări, iar setul trei a fost mai disputat. Steaua a condus din nou în debtul cu 3 – 4, după care Volei Municipal Zalău a preluat conducerea, însă avantajul a fost unul fragil, 11 – 12, 12 – 14 și 13 – 15. Oaspeții s-au desprins la cinci puncte, 14 – 19 și din acel moment au fost greu de ajuns. S-a făcut 18 – 24, însă chiar dacă steliștii au câștigat patru mingi la rând, 22 – 24, tot nu au reușit să reintre în joc. S-a terminat 22 – 25, iar ultimul punct a fost reușit de Ovidiu Darlaczi, un fost jucător al Stelei.

După această victorie clară, Volei Municipal Zalău ajunge la turneul final al Cupei României, acolo unde s-au mai calificat cele mai bune echipe din Divizia A1, Arcada Galați, Dinamo București și SCMU Craiova.

 

Steaua București – CSVM Zalău 0 – 3 (-19, -18, -22)

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1