Connect with us

Ştiri din Sălaj

Apă potabilă pentru locuitorii satului Dolu


Primăria şi Consiliul Local Zimbor au făcut o investiţie de la bugetul local în vederea realizării unor foraje pentru apă în satul Dolu, dar şi la Baza Sportivă aflată în centrul comunal


Comuna Zimbor este inclusă în acel măreţ proiect de aducţiune a apei de la Gilău şi în judeţul Sălaj, proiect care ar urma să fie finalizat în 2023.

Însă, în acel proiect nu este inclus şi satul Dolu, având în vedere populaţia redusă care trăieşte în micuţa localitate din comuna Zimbor.

Chiar dacă nu a fost  inclus, sătucul în care trăiesc mai puţin de 60 de suflete nu a fost uitat de Primăria şi Consiliul Local Zimbor, care au venit în sprijinul locuitorilor.

Astfel, cu o investiţie de la bugetul local, autorităţile locale au realizat la Dolu un foraj pentru apă cu adâncimea la 190 de metri. Forajul a fost făcut în centrul satului, lângă Căminul Cultural.

Prin realizarea acestei investiţii, locuitorii satului Dolu vor avea acces la apă potabilă.

“Am realizat un foraj pentru apă la o adâncime de 190 de metri. Forajul este finalizat, mai trebuie să ducem apă pentru probă şi o pompă”, ne-a declarat primarul comunei, Gabriel Mureşan.

Un asemenea foraj a fost realizat şi la Baza Sportivă din Zimbor, în special pentru alimentarea cu apă la vestiarele ce urmează să fie construite.

Revenind la satul Dolu, să precizăm faptul că administraţia locală a făcut şi alte investiţii în ultima perioadă. Astfel, în anul 2018, din fonduri europene, a fost modernizat drumul comunal ce face legătura dintre Dolu şi centrul comunal.

Mai apoi, în acest an, au început  lucrările la un alt proiect important, finanţat prin PNDL 2, în valoare de 6 milioane de lei.

Este vorba de un proiect ce prevede asfaltarea în totalitate a străzilor şi uliţelor din satul Dolu, dar şi a drumului de legătură cu Sîncraiu Almaşului, în total fiind vorba de 10 kilometri!

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 11 decmebrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj