Connect with us

FOTBAL

Alex Băican, prestaţii bune la Viitorul Pandurii Tg. Jiu


Fundaşul zălăuan a jucat titular în 10 partide din prima parte a Ligii a II-a, însă a absentat aproape două luni din cauza unei accidentări. Fotbalistul speră să joace mai mult din primăvară şi să contribuie la o clasare cât mai bună a echipei sale


Lansat în fotbalul mare de Viitorul Zalău, Alexandru Băican a ajuns în scurt timp în ligile superioare, după ce a trecut şi pe la juniorii lui “U” Cluj.

Alexandru Băican a evoluat în Liga a III-a, la Unirea Jucu şi CFR Cluj II, iar pe când nu avea nici 20 de ani a făcut pasul în Liga a II-a.

Fotbalistul a ajuns la Luceafărul Oradea, unde a devenit titular de drept, iar în campionatul trecut a jucat în 31 de etape pentru gruparea bihoreană.

În vară, majoritatea jucătorilor de la Luceafărul, împreună cu staff-ul tehnic s-au mutat la Tg. Jiu, unde s-a format o nouă echipă de Liga a II-a, Viitorul Pandurii. Zălăuanul s-a acomodat foarte bine şi la noua echipă, iar în primele etape a fost titular de drept.  Pentru fotbalistul de 21 de ani a urmat o perioadă grea, de aproape două luni, iar din cauza unei accidentări a fost indisponibil.

A revenit în circuit în etapa a XIV-a, la meciul cu Metaloglobus şi a devenit titular. Şi la ultimul meci din 2019, Alex Băican a jucat titular în partida cu Universitatea Cluj, având o prestaţie bună. În prima parte a campionatului ligii secunde, Alex Băican a jucat în 10 meciuri, dar speră să joace mai mult în primăvară şi să contribuie la o clasare cât mai bună a echipei sale.

“Din păcate, din cauza unei întinderi abdominale am jucat doar 10 meciuri în prima parte a sezonului. Acum sunt apt, iar de la meciul cu Metaloglobus  am reintrat în circuit. Sunt condiţii bune la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, iar în retur sper să avem o prestaţie şi mai bună, mai ales că acum suntem omogeni”, ne-a declarat Alex Băican, care mai are contract încă un an jumate cu Viitorul.

După 21 de etape din Liga a II-a, Viitorul Pandurii Tg. Jiu se află pe locul 12 cu 27 de puncte.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL